מצפון ועד דרום

ב-02/02 מציינים את היום העולמי לשמירה על בתי גידול מימיים, רשות הטבע והגנים מציינת את היום הייחודי ומזמינה את הציבור להצטרף למגוון פעילויות בבתי הגידול המימיים בכל רחבי הארץ.

30.01.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מצפון ועד דרום

 

בשבוע הבא, תציין רשות הטבע והגנים את היום העולמי לשמירה על בתי גידול מימיים המתקיים בכל רחבי העולם ב-02/02, והשנה בסימן "שימור בתי גידול מימיים למען עתיד משותף". בית גידול מימי, הוא אזור שמוצף במים כל השנה או באופן עונתי, ולו חשיבות אקולוגית רבה מפני שמימיהם מעצבים את הרכב החי והצומח בתוכם ובסביבתם. מטרת היום הינה להדגיש את חשיבות המערכות הללו לטבע וחיוניותן גם לרווחתו של האדם - היום ובעתיד.

 

בשבועיים הקרובים, רשות הטבע והגנים תערוך מגוון פעילויות בשמורות הטבע והגנים הלאומיים בכל רחבי הארץ, בהן תוכלו ללמוד על בתי הגידול הייחודיים הללו, החשובים כל כך למארג הסביבתי. מסיור מודרך עם אקולוג בשמורת הטבע החולה ועד שמורת הטבע הנמוכה בעולם הציבור מוזמן להצטרף לצוותי הרשות וללמוד על בתי הגידול המימיים של ארצנו.

 

מנכ"לית רשות הטבע והגנים, רעיה שורקי: "אנו מציינים את היום העולמי לשמירה על בתי מימיים, בשנה בה אתגרי שמירת הטבע גדולים מתמיד. בצל הלחימה, בתי גידול טבעיים רבים, בעיקר בצפון הארץ, נפגעו. משמורת האירוס במנרה ועד שמורת הטבע החולה בתי גידול רבים נפגעו הן מהפעילות הצבאית והן מהאש שנגרמה כתוצאה מירי מלבנון. לאורך השנה, הרשות עשתה מאמצים רבים להגן על בתי הגידול – מכיבוי השריפות בהגנה על בתי הגידול ועד העברת העגולשנים משמורת הטבע החולה למקום מבטחים. בשנה כזו, עבודת השימור על בתי הגידול מקבלת משנה תוקף, אנו מזמינים את כל הציבור להגיע לאתרים, ללמוד על בתי הגידול וחשיבותם, וכן להכיר את האנשים ששומרים עליהם – גם בשגרה וגם במצבי חירום". 

 

מי אתם בתי גידול מימיים?, ביתי גידול מימיים נמצאים בין בתי הגידול בהם קצב הפגיעה הוא הגבוהה ביותר, ברשות הטבע והגנים מספרים כי במהלך שלוש מאות השנים האחרונות נפגעו למעלה משני שליש ממערכות אלה בכדור הארץ. שימור מקורות המים הוא אחד האתגרים הסביבתיים הגדולים ביותר הניצבים כיום בפני האנושות. בחורף 1971 נחתמה בעיר רמסר (Ramsar) שבאיראן אמנה בינלאומית לשימור בתי הגידול המימיים. עד היום אמנה היסטורית זו מייצגת מאמץ כלל-עולמי לשיתוף פעולה לשימור בתי הגידול הלחים ולניצול חכם של משאביהם. ה-2 בפברואר – יום החתימה ההיסטורי – נקבע ליום שבו מציינים בעולם את 'יום בתי הגידול המימיים הבינלאומי'. מטרתו של היום העולמי הינה להעלות את המודעות לחשיבות ולחיוניות של בתי גידול מימיים, הן לציבור הרחב והן למקבלי החלטות. 


מצפון ועד דרום פעילויות בכל הארץ, למי שמחפש פעילויות לכל המשפחה בצפון הארץ, כדי להגיע לשמורת הטבע החולה, בה תוכלו ליהנות מסיור מודרך עם אקולוג מומחה, שילמד אתכם על הייחודיות של בתי גידול מימיים, ואולי תזכו לראות את העגולשון שחור גחון הצפרדע הייחודית שחיה רק שם! בגן הלאומי גן השלושה (סחנה), תוכלו לראות את האתר המוכר בדרך חדשה ומרגשת בעזרת משקפיים ענקיים שיפוזרו ברחבי הגן, ולצד כל אחד מהם משימה ומידע המספרת את סיפור חיות וצמחי הגן.

 

בגן הלאומי חורשת טל, תוכלו ליהנות מפריחת הכלניות שנמצאת בשיאה ולצאת לסיורים מודרכים. בשמורת הטבע עין אפק, תוכלו לקחת חלק פינת "החוקר הצעיר" וליהנות מתצפית על אחו הג'מוסים עם טלסקופ ומשקפות.

 

בשמורות הטבע נחל שניר ונחל תנינים, יחכו לכם צוותי הרשות עם עמדות מידע המספרות את הסיפורים המרתקים של כל שמורה וימליצו לכם על מסלול טיול המתאים ביותר למשפחתכם.

 

למי שמחפש פעילות במרכז הארץ, בגנים הלאומיים מגדל צדק וגן לאומי ירקון (מתחם תל אפק) – שני אתרים בהן בריכות חורף מרשימות, תוכלו להגיע וללמוד על הבריכות ועל החי הייחודי שמתעורר מחדש בכל שנה עם בוא הגשמים. מי שמחפש פעילות באזורים הדרומיים של ארצנו, מוזמן להגיע לשמורת הטבע עינות צוקים, וללמוד על השמורה הייחודית ולשמוע את סיפורה של הנמלה האורגת וברקנית האשל החיות על שפת האגם הנמוך בעולם, בשמורת הטבע נחל ייט"ב (עוג'א) יתקיימו פעילות הסברה ובשמורת הטבע עין בוקק טיול מודרך ייחודי.

 

למידע על כלל הפעילויות:קישור
 

 

תגובות

מומלצים