מה משפיע על איכות התזונה בישראל?

מסקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנושא תזונה והרגלי אכילה בקרב בני 20 ומעלה בישראל, עולה שמשקי בית עם ילדים צורכים יותר משקאות ממותקים וחטיפים, 31% אוכלים בשר אדום או בשר מעובד לפחות 3 פעמים בשבוע, 47% בודקים רכיבים או סימון תזונתי שעל אריזות מוצרי מזון.

13.09.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
מה משפיע על איכות התזונה בישראל?

 

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) פרסמה  דו"ח מקיף על הרגלי התזונה של הישראלים, המבוסס על נתוני הסקר החברתי לשנת 2023.

 

הסקר, שנערך בקרב 6,474 משתתפים בני 20 ומעלה, מייצג אוכלוסייה של כ-6.2 מיליון איש בישראל. הממצאים מציגים תמונה מורכבת של הרגלי האכילה בישראל, עם הבדלים משמעותיים בין קבוצות אוכלוסיה שונות בצריכת מזונות בריאים כמו ירקות ופירות, לעומת מזונות מעובדים ומשקאות ממותקים.

 

הרגלי אכילה בקרב בני 20 ומעלה

 

30% אוכלים לפחות 3 מנות ירקות ביום.

 

36% אוכלים לפחות 2 מנות פרי ביום.

 

23% אוכלים מאכלים המכילים דגנים מלאים לפחות פעמיים ביום.

 

62% אוכלים קטניות לפחות פעמיים בשבוע.

 

31% אוכלים דגים לפחות פעמיים בשבוע.

 

31% אוכלים בשר אדום או בשר מעובד לפחות 3 פעמים בשבוע.

 

30% אוכלים חטיף מלוח לפחות פעמיים בשבוע.

 

54% אוכלים חטיף מתוק לפחות פעמיים בשבוע.

 

21% שותים לפחות 3 כוסות משקה ממותק ביום.

 

8.4% שותים לפחות 3 כוסות משקה דיאט ביום.

 

איכות התזונה

 

83% משתמשים בשמן זית כשמן עיקרי בתוספת למזון.

 

56% משתמשים בשמן זית כשמן עיקרי בבישול ובטיגון.

 

47% בודקים רכיבים או סימון תזונתי שעל אריזות מוצרי מזון.

 

סימון אדום על אריזת מוצר מזון משפיע על 44% שלא לקנות את המוצר.

 

סימון ירוק על אריזת מוצר מזון משפיע על 41% לקנות את המוצר.

 

19% מושפעים מפרסומות ושיווק מוצרים במדיות השונות ברכישת מזון.

 

חלה ירידה בצריכת משקאות ממותקים מאז שנת 2017.

 

 

​להודעה המלאה

 

תגובות

מומלצים