דו"ח מבט סטטיסטי לשנת 2024

הדו"ח מכיל פרסום ראשון של הנתונים והמצרפים הפיננסיים המרכזיים במשק לשנת 2024 תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור, החוב של המגזר הפרטי הלא פיננסי, פעילות המשק מול חו"ל ופעילות המגזרים העיקריים במטבע חוץ. את הכנס מבט סטטיסטי פתח נגיד בנק ישראל.

20.03.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
דו"ח מבט סטטיסטי לשנת 2024

 

החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מפרסמת היום את דו"ח 'מבט סטטיסטי' לשנת 2024

 

בחלק הראשון של 'מבט סטטיסטי 2024' מוצגים באופן ויזואלי הנתונים והמצרפים המרכזיים על הפעילות הפיננסית בישראל, בצירוף מידע והסברים על הנתונים, ההגדרות והעיבודים השונים; בחלק השני מוצגות עבודות בתחום המתודולוגיה הסטטיסטית שנערכו בבנק ישראל.

 

החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מפרסמת היום את דו"ח 'מבט סטטיסטי' לשנת 2024

 

הדו"ח מכיל פרסום ראשון של הנתונים והמצרפים הפיננסיים המרכזיים במשק לשנת 2024 – תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור, החוב של המגזר הפרטי הלא-פיננסי, פעילות המשק מול חו"ל ופעילות המגזרים העיקריים במטבע חוץ.   

 

את הכנס 'מבט סטטיסטי' פתח נגיד בנק ישראל, לצפייה בדברי הנגיד, בחלק הראשון של 'מבט סטטיסטי 2024' מוצגים באופן ויזואלי הנתונים והמצרפים המרכזיים על הפעילות הפיננסית בישראל, בצירוף מידע והסברים על הנתונים, ההגדרות והעיבודים השונים; בחלק השני מוצגות עבודות בתחום המתודולוגיה הסטטיסטית שנערכו בבנק ישראל.

 

החלק הראשון בדו"ח עוסק בארבעה נושאים מרכזיים בסטטיסטיקה הפיננסית של ישראל: החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל מפרסמת היום את דו"ח 'מבט סטטיסטי' לשנת 2024

 

הדו"ח מכיל פרסום ראשון של הנתונים והמצרפים הפיננסיים המרכזיים במשק לשנת 2024 – תיק הנכסים הפיננסיים של הציבור, החוב של המגזר הפרטי הלא-פיננסי, פעילות המשק מול חו"ל ופעילות המגזרים העיקריים במטבע חוץ. את הכנס 'מבט סטטיסטי' פתח נגיד בנק ישראל, לצפייה בדברי הנגיד

 

בחלק הראשון של 'מבט סטטיסטי 2024' מוצגים באופן ויזואלי הנתונים והמצרפים המרכזיים על הפעילות הפיננסית בישראל, בצירוף מידע והסברים על הנתונים, ההגדרות והעיבודים השונים; בחלק השני מוצגות עבודות בתחום המתודולוגיה הסטטיסטית שנערכו בבנק ישראל.

 

החלק השני של "מבט סטטיסטי 2024 " כולל ארבע עבודות בתחום המתודולוגיה הסטטיסטית והמידע הכלכלי:

 

  1. השקעות משקי בית באפיקים סולידיים נושאי ריבית

משקי הבית בישראל מחפשים אפיקי השקעה סולידיים עבור חסכונותיהם, תוך רצון ליהנות מסביבת הריבית המאפשרת תשואה נאה ברמת סיכון נמוכה ונזילות גבוהה. 

 

מאז חודש אפריל 2022 חלה עלייה בריבית בנק ישראל. עלייה זו הפכה את ההשקעות באפיקים סולידיים שקליים לאטרקטיביות יותר.

 

השקעות במלווה קצר מועד (מק"מ) ובקרנות נאמנות כספיות שקליות מהוות חלופות לפיקדונות הבנקאים. בעבודה זו נבחנו, בהתבסס על נתוני אחזקות בניירות ערך של משקי הבית ונתוני פיקדונות של משקי הבית, האם משקי הבית אכן הגדילו את השקעותיהם באפיקים אלה.

 

  1. השקעות ישירות של תושבי חוץ במשק – מגמות בעשור האחרו במהלך העשור האחרון, יתרת ההשקעות הישירות של תושבי חוץ בישראל גדלה בעיקר כתוצאה מזרם השקעות נטו. לאורך העשור, ההשקעות הישירות החדשות בהון היו בהיקפים גבוהים יותר מהרווחים שנצברו להשקעה מחדש אך בשנת 2023 מגמה זו התהפכה.  בשנת 2023 חלה ירידה משמעותית בזרם ההשקעות,  כחלק ממגמה עולמית של צמצום בהשקעות ישירות.
  2. השוואה בינלאומית של מדדי השקעות ישירות זרות נבחרים על פני זמן מול מדינות ייחוס נבחרות עם תמ"ג לנפש שדומה לזה של ישראל, מצביעה על דירוג גבוהה של ישראל. דירוג זה נשמר גם ביחס למצרף מדינות ה- OECD ומדינות העולם.  מדדים אלו מלמדים על תרומת ההשקעות הישירות הזרות לצמיחה הכלכלית של ישראל ועל מידת האטרקטיביות של המשק למשקיעים זרים.
  3. ניתוח השינויים במדדי המניות ומדדי אגרות החוב

בנק ישראל עוקב באופן שוטף אחר הפעילות בשוק איגרות החוב והמניות בישראל, כחלק מתהליך הניהול של המדיניות הכלכלית. העבודה מתארת את המתודולוגיה של הבורסה לחישוב ולעדכון של מדדי המניות ואיגרות החוב המרכזיים. על בסיס מתודולוגיה זו, בוצעו חישובים בבנק ישראל להערכת התרומה של כל נייר ערך לשינוי בערכו של המדד. בחלק האחרון של העבודה מוצגים חישובים וניתוחים שהתרחשו במדדי המניות ומדדי אגרות החוב בחודשים הראשונים של מלחמת "חרבות ברזל".

 

 

  1. אפיון הנתונים לאמידת ההיצע והביקוש בשוק העבודההמקור העיקרי לנתונים שמשמשים לאמידת ההיצע והביקוש בשוק העבודה היא הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בעבודה זו נציג ונאפיין את הנתונים שמשמשים לאמידת ההיצע והביקוש בשוק העבודה בישראל ונתאר את ההתפתחויות המרכזיות בשוק זה. כמו כן, נתאר בעבודה זו תועלות ושימושים אפשריים נוספים של הנתונים הללו.

 

פורטל הכרמל

פורטל הכרמל

תגובות

מומלצים