הוקצה תקציב של 91 מיליון שקל לשיפור החברה הבדואית בנגב

המשרד להגנת הסביבה מקדם את יישום החלטת הממשלה משנת 2022, במסגרתה הוקצה תקציב בסך כולל של 91 מיליון שקל לשיפור מצב הסביבה, הבריאות ואיכות החיים ביישובי החברה הבדואית בנגב, השקעה היסטורית של 91 מיליון שקל לטיפול באתגרים הסביבתיים של הרשויות הבדואיות בנגב המשך המימוש של תכנית חומש.

10.01.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
הוקצה תקציב של 91 מיליון שקל לשיפור החברה הבדואית בנגב

השרה עידית סילמן עם ראשי רשויות בדואיות, צילום המשרד להגנת הסביבה

 

המשרד להגנת הסביבה ממשיך לקדם את יישום החלטת הממשלה משנת 2022, במסגרתה הוקצה תקציב בסך כולל של 91 מיליון שקל לשיפור מצב הסביבה, הבריאות ואיכות החיים ביישובי החברה הבדואית בנגב. עד כה התחייב המשרד על 40 מיליון שקל, וכעת מתקיימים דיונים עם ראשי הרשויות הבדואיות בנוגע למימוש היתרה, בסך של כ-50 מיליון שקל; השרה סילמן: "ההשקעה הזו היא הזדמנות היסטורית להתמודד עם אתגרים סביבתיים מהותיים ולקדם איכות חיים גבוהה יותר לתושבי הנגב"

 

 

הרשויות הבדואיות בנגב מתמודדות עם אתגרים סביבתיים מהותיים וארוכי שנים, בהם תשתיות חסרות או מיושנות, מפגעים סביבתיים, עבריינות סביבתית ועלויות גבוהות לטיפול בפסולת. במטרה להתמודד עם אתגרים אלו, קיימה אמש (07.01) השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, ישיבת עבודה בעיריית רהט בהשתתפות שבעה מתוך תשעה מראשי הרשויות הבדואיות בנגב, צוות מקצועי בכיר מהמשרד להגנת הסביבה, ראש עיריית דימונה ויו"ר אשכול הרשויות בנגב המזרחי, בני ביטון.

 

 

במהלך הישיבה הציגה השרה סילמן את עיקרי תוכנית החומש, הכוללת השקעה כוללת על  סך 91 מיליון שקל, המיועדים למתן מענה מקיף לאתגרים הסביבתיים, תוך שיתוף פעולה הדוק עם הרשויות המקומיות.

 

 

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן: "ההשקעה הזו היא הזדמנות היסטורית להתמודד עם אתגרים סביבתיים מהותיים ולקדם איכות חיים גבוהה יותר לתושבי הנגב. הרשויות הבדואיות בנגב מתמודדות עם אתגרים סביבתיים מורכבים ומשמעותיים  והמחויבות שלנו היא לשנות את המציאות הזו, לתת מענה יסודי ומקיף לאתגרים אלו, ולחזק את הרשויות המקומיות כדי שיוכלו להתמודד עם האתגרים בצורה מיטבית. אנו פועלים ליצירת שינוי אמיתי, שיבטיח שיפור מתמשך בסביבה, באיכות החיים ובבריאות עבור כל תושבי החברה הבדואית בנגב."

 

  

במסגרת התקציב והתוכניות שהוצגו, יינתן דגש על: הקמת יחידות סביבתיות ברשויות המקומיות לטיפול בנושאי פסולת, זיהום ותשתיות; פיתוח תשתיות מתקדמות לניהול סביבתי מותאם לאזור; הצללת המרחב העירוני באמצעות עצים בוגרים; אכיפה סביבתית; הסדרת הטיפול בפסולת; שיקום נחלים; השקעה בפרויקטים חינוכיים להעלאת מודעות סביבתית, במיוחד בקרב הדור הצעיר. זאת בשיתוף מלא עם ראשי הרשויות וצוותיהם ומיפוי הצרכים של תושבי האזור.

 

ראשי הרשויות הבדואיות בירכו על המפגש והביעו תקווה ליישום מהיר של התקציבים והתוכניות.

 

ראש עיריית דימונה ויו"ר אשכול הרשויות של הנגב המזרחי: "ההשקעה בתוכנית החומש היא צעד משמעותי לשיפור איכות החיים והסביבה בנגב. שיתוף הפעולה בין הרשויות המקומיות למשרד להגנת הסביבה הוא מפתח להצלחת המהלך, ואני מברך על המחויבות שהפגינה השרה סילמן לצרכים המורכבים של החברה הבדואית. יחד, נביא לשינוי אמיתי שישפיע על הסביבה, הבריאות ואיכות החיים של כל תושבי האזור."

 

 

בין המשתתפים במפגש: חאבס אלעטאונה ראש מועצת חורה; קאיד אבו מעמר ראש מועצת שגב שלום; עבד אלעזיז אלנסאסרה ראש מועצת כסיפה; סלאמה אבו עדיסאן ראש מועצת נווה מדבר; ג'אבר אבו כף ראש מועצת אלקסום; טלב אבו עראר ראש מועצת ערערה בנגב; בנוסף, נכחו נציגים מלקייה ותל שבע.

 

תגובות

מומלצים