אלו המקרים שבהם תוכלו לתבוע על רשלנות בהיריון

היריון הוא בדרך כלל דבר מבורך, מרגש וכזה שיכול להעניק לכל איש ואישה את התואר המחייב, אבא ואימא. אך כמו שכולנו יודעות ויודעים, היריון גם יכול לפעמים להתקדם בצורה פחות טובה ולהיתקל בקשיים כאלה ואחרים שעלולים לסכן את האם ואת העובר.

29.06.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אלו המקרים שבהם תוכלו לתבוע על רשלנות בהיריון

Photo by Amr Taha on Unsplash

 

לעיתים, קשיים אלו נערמים דווקא מצד הגורמים הרפואיים ולנו, אף פעם לא יהיה פשוט להתמודד עם מקרים מורכבים אלו. אז מהי למעשה רשלנות רפואית בהיריון? איך ניתן להוכיח שנגרם נזק אמיתי לאם או לעובר? ואיך ניתן להגיש תביעה בנושא? הנה כל מה שתצטרכו לדעת על רשלנות רפואית בהיריון.

 

 

מהי רשלנות רפואית בהיריון?

יש הטוענים שאחת מהסיטואציות המורכבות ביותר בדין ובמשפט הישראלי, היא במקרה של חשש לרשלנות רפואית בהיריון. הסיבה לכך טמונה בעיקר בקושי הגדול שבהוכחת הקשר שבין הנזק שנגרם לאם או לעובר, לבין הפעולות שננקטו או שלא ננקטו, על ידי הצוות הרפואי.

 

לא מעט הורים תוהים ובצדק, איפה בדיוק עובר הגבול שבין טעות סבירה לבין רשלנות או במילים אחרות, מתי יש צורך ממשי להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית בהיריון.

חשוב לזכור שמערכת הבריאות בישראל הכוללת כמובן גם את תחום הרפואה האונקולוגית, הינה מתקדמת מאוד וכוללת טכנולוגיות חדישות ורמת צוותים רפואיים גבוהה. עם זאת, טעויות יכולות להיעשות גם על ידי רופאים וצוותים רפואיים, טובים ככל שיהיו.

 

בנוסף, כל זוג שעבר תקופת היריון, מכיר ודאי את כמות הבדיקות שכל אישה הרה מבצעת במהלך תקופה זו. העובדה הזאת, יכולה רק להגביר את התהייה ולהעלות שאלות נוספות בקשר לממצאים של אותן בדיקות והאם מדובר במשהו שלא ניתן היה לזהות, או במשהו שניתן היה לזהות אך לא נעשו המאמצים הדרושים לכך.

 

 

מהי ההגדרה בחוק ובאילו מקרים ניתן לתבוע על רשלנות רפואית בהיריון?

ניתן להגיש תביעה על רשלנות רפואית, עד שהילד הגיע לגיל 7. (או 7 שנים כאמור לאחר תקופת ההיריון). החוק במדינת ישראל לא מייחס הגדרה קבועה וברורה, לגבי המקרים בהם ניתן לתבוע בגין חשד לרשלנות רפואית במהלך ההיריון. התחום בהתאם למורכבות שלו, מכוסה מכיוונים שונים בדומה לשאר התיקים העוסקים ברשלנות רפואית באופן כללי ונוגע בזוויות ובמקרים שונים לגופם.

 

באופן כללי, ניתן לומר שאם קיימות הוכחות ברורות או שניתן להוכיח בדרך כזו או אחרת שאכן הייתה סטייה מדרך הטיפול המקובלת, ובעקבות כך נוצר נזק לאימא, לעובר או לשניהם – ניתן יהיה להגיש תביעה לגיטימית בגין רשלנות רפואית בהיריון. אך הבעיות מתחילות כאמור, בתיקים בהם קשה יותר להוכיח את הקשר ואלו הם, הרוב המוחלט של התיקים.

 

אז באילו מקרים ניתן להגיש תביעה? הנה כמה מהמרכזיים שבהם:

 

  • פגיעה ביילוד במהלך ביצוע בדיקת דיקור מי שפיר.
  • מקרים של הולדה בעוולה.
  • מקרים של לידה שקטה.
  • מקרים של רשלנות בהריון בסיכון גבוה או אי קביעה שההיריון בסיכון גבוה.
  • אי-מניעת לידה מוקדמת.
  • אי-מתן המלצה לאישה בהריון לנטילת חומצה פולית.
  • מקרים של זיהומים אצל היולדת שלא אובחנו או שלא אובחנו בזמן.

 

 

הדרך להוכחת רשלנות רפואית עוברת אצל עורך דין מומחה

כמו שכבר ציינו, עורכי דין רבים ואנשים שעברו תהליכים דומים, יוכלו להעיד על המורכבות הרבה שכרוכה בתביעה על רשלנות רפואית בהיריון. בדרך כלל, תביעה שכזו תעמיד זו אנשים פרטיים שהידע הממוצע שלהם בתחום הוא לא גבוה במיוחד, מול סוללת עורכי הדין שמחכה בדיוק למקרים כאלו ועומדת לרשות בתי החולים הגדולים והגופים השונים.

 

לכן, כמה שהחשיבות של היעזרות בעורך דין שמומחה בכל תחום לגופו בכל מקרה היא גדולה, כאשר מדובר בתיקים של רשלנות רפואית בהיריון, חשיבות זו תופסת כבר ממדים אחרים לגמרי.

עורך דין רשלנות רפואית מקצועי ומנוסה, יכיר כל פרט וסעיף בחוק, יידע לנתב את התיק לפי רמת הכדאיות שלו ויעניק את המידע הרלוונטי, החשוב והמורכב לכל זוג, בעדינות ובאנושיות הנדרשת.

 

במידה וגם אתם עומדים בפני המצב המורכב והלא נעים, של התלבטות לגבי תביעה שכזו, חשוב שלא תלכו בדרך הארוכה הזו לבדכם. המצבים האלו לרוב רגישים ומסובכים מעצם היותם ולכן עזרה מקצועית של עורך דין, יכולה לסלול עבורכם דרך גם לשקט נפשי וזמן עיכול, וגם לעשיית צדק ועזרה לאזרח הקטן מול הגופים הגדולים ועתירי הכוח.

 

תגובות

מומלצים