מאסרים וקנסות בגובה מאות אלפי שקלים על בעלי חברת הסעות
ביהמ"ש גזר מאסרים וקנסות בגובה מאות אלפי שקלים על בעלי חברת הסעות שלא דיווחו על הכנסה בגובה 1.5 מיליון ש"ח, לפי כתב האישום, נמנעו הנאשמים לדווח על הכנסותיהם האמיתיות אשר מקורן בהשכרת המוניות לנהגים בסכום כולל של 1.5 מיליון ₪ וזאת במטרה להתחמק ממס.

מכתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז דרום בו הודו איליאן קדוש, אלכס קיצ'קין והחברה שבבעלותם, עולה כי קדוש וקיצ'קין הם בעלי המניות בחברת א.ק אלכס הסעות, כאשר בין השנים 2017-2019 השכירו את המוניות שבבעלותם לנהגי מוניות בעבור תשלום קבוע. למרות האמור נמנעו הנאשמים לדווח על הכנסותיהם האמיתיות אשר מקורן בהשכרת המוניות לנהגים בסכום כולל של 1.5 מיליון ₪ וזאת במטרה להתחמק ממס. בנוסף, בשנת 2016 ניתן כנגד קדוש פסק דין בו חויב יחד עם שני אנשים נוספים לשלם למדינה סכום של 991,677 ₪ בגין גניבת 133,290 ליטר דלק מצה"ל.
על מנת להתחמק מתשלום החוב, ולאחר שלא שילם את הכסף, ערך קדוש הסכם פקטיבי במסגרתו מכר את זכויותיו בחברה לאדם שלישי זאת בתמורה לתשלום חודשי. בהמשך למהלך זה הגיש בקשה למתן צו לכינוס נכסים, במסגרת הליך לפשיטת רגל. בקשה זו הוגשה תוך שהוא מסתיר את בעלותו בחברה שהמשיכה להניב רווחים.
לאור האמור הרשיע ביהמ"ש את קיצ'קין וקדוש בהשמטת הכנסה מדו"ח ואת קדוש הרשיע גם בהונאת נושים, מסירת מידע כוזב ועשיית פעולה ברכוש אסור - רכש קרקע ובנה עליה בית וכן רכש רכב.
במסגרת הטיעונים לעונש הצביעה עו"ד ענבל חיים מפרקליטות מחוז דרום, על הפגיעה בערכים המוגנים, בקופה הציבורית, בערך השיוויון בנשיאה בנטל המס, באמינות ובשקיפות של הליך חדלות הפירעון והפגיעה בזכויות הקניין של הנושים, וכן ביציבותה ותקינותה של המערכת הפיננסית.
בגזר הדין קבעה שופטת בית משפט השלום בבאר שבע אחינעם צוריאל, "...בית המשפט העליון קבע לא אחת כי נוכח פגיעתן הקשה של עברות המס במשק, בכלכלה ובמגוון היבטים חברתיים הנוגעים לנטל תשלום המיסים, ואף בשל הקושי הרב שבחשיפתן, יש לנקוט ביד קשה בטיפול בעבירות אלה ולהעדיף את שיקולי ההרתעה על פני שיקוליו האישיים של הנאשם..." עוד הוסיפה "נוכח חומרתן היתרה של עבירות המס ושכיחותן, התוותה הפסיקה מדיניות ענישה לפיה יש להטיל על עברייני מס עונשי מאסר לריצוי בפועל וכן קנסות משמעותיים..."
ביחס להונאת הנושים אותה ביצע קדוש קבעה השופטת צוריאל, "הערכים המוגנים בעבירת הונאת נושים ומסירת מידע כוזב, הינם פגיעה בהליך השיקום הכלכלי, המאפשר לבית המשפט ולנושים להעריך נכונה את מצבו הכלכלי של החייב וכן את מימוש זכותם להיפרע ממנו. כפועל יוצא נפגעת האמינות של המערכת המשפטית."
לאחר שהתחשבות בנסיבות חייו המורכבות של קדוש גזר השופטת צוריאל על קדוש 12 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בגובה 200,000 ₪; על קיצ'קין גזרה 10 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בגובה 120,000 ₪ על החברה הוטל קנס סימלי בגובה 1,000 ש"ח.