אדם נפל מגובה בדאלית אל כרמל

צוותי רפואה הוזנקו לדאלית אל כרמל לקופת חולים מאוחדת, לטפל בגבר בן 35 פועל בניין, שהובא לקופה לאחר שנפל מגובה ונפגע קשה, הגבר פונה ע"י צוות מד"א כרמל לבית חולים כרמל במצב קשה עם חבלת חזה.

17.08.2020 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אדם נפל מגובה בדאלית אל כרמל

 

תאונות עבודה ממשיכות לגבות קורבנות, בשלוש השנים האחרונות זינק שיעור ההרוגים בתאונות עבודה ביחס למספר המועסקים ב-56%, לפי הסטטיסטיקה, בכל חודש נהרגים בישראל כתוצאה מתאונות עבודה כארבעה עובדים בממוצע. עבודה בגובה היא הסיבה המרכזית לתאונות עבודה בענף הבניה.
 
בשנה שחלפה ארעו עשרות תאונות עבודה קשות וקטלניות, מהן 60% בענף הבניין. עובדים עולים לגובה מבלי שהם קשורים כנדרש, לעיתים ללא קסדה ולעיתים מבלי שעברו אפילו הדרכה אחת על בטיחות עבודה בגובה.לא מקפידים על כל כללי הבטיחות ואינם מצוידים כראוי.

ענף נוסף שבלט לרעה מבחינת התרומה לעלייה במספר ההרוגים בתקופה הנסקרת הוא המסחר והשירותים, שבו נרשמה עליה של 66% במספר ההרוגים לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

הגורם המרכזי לתאונות העבודה הקטלניות הוא נפילות מגובה

עובדים בענף הבניין מצויים בסיכון של פי 6.6 מהממוצע להיפגע פגיעה קטלנית בעבודתם. שיעור ההרוגים למאה אלף עובדים בענף הבניין עלה אף הוא בהדרגה בשלוש השנים האחרונות והגיע מ-10 ל-13.1, ועמד על ממוצע של 12.3 בעשור האחרון.

במשרד ציינו כי 58% מההרוגים בתאונות הקטלניות בשנת 2019 נהרגו באתריהן של חברות בניה קבלניות בעלות הסיווג הגבוה ביותר, המאפשר את הבניה המורכבת ביותר, במרשם הקבלנים של משרד השיכון. סיווג זה, המכונה 'ג'-5' מאפשר עבודה בכל סוג של פרויקט בנייה ובכל סדר גודל של היקף כספי לפרויקט.

כשליש (33.7%) מהתאונות הקטלניות במשק בשנים 2019-2017 נגרמו בשל נפילה מגובה, כחמישית (19.5%) נגרמות בשל פגיעת עצם, כ-14.6% בשל פגיעת רכב וכ-12.2% בשל התמוטטות קירות, תבניות, פיגומים או אלמנטים אחרים, 6.3% בשל התחשמלות, 5.4% בשל התפוצצות או הדף, 3.4% בשל לכידה, 3.4% בשל חנק או הרעלה, והיתר בשל גורמים אחרים.

 

תגובות

מומלצים