קידום שיטות בנייה חדשניות בישראל
במסגרת מאמץ ממשלתי לצמצום פערי הדיור ולשדרוג ענף הבנייה, יוענקו 12 מיליון ש"ח כסיוע לחברות המובילות "ביתנית", "אלום עשת" ו"אורון אחזקות" אשר הגישו תוכניות חדשניות בהיקף השקעה כולל של 40 מיליון ש"ח.
הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה ומשרד הבינוי והשיכון משקיעים 12 מיליון ש"ח בקידום שיטות בנייה חדשניות בישראל
הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה ומשרד הבינוי והשיכון הכריזו על תוצאות מסלול הסיוע הייעודי שנועד להכניס טכנולוגיות מתקדמות לענף הבנייה. התוכנית, שנולדה בעקבות החלטת ממשלה אסטרטגית, מהווה מהלך פורץ דרך לעתיד הבניה בישראל והיא שמה לה למטרה להתמודד עם המחסור בכוח אדם בענף, להעלות את הפריון, ולשפר את קצב ואיכות הבנייה.
שיטת הבנייה המודולרית, המאפשרת ייצור רכיבים במפעל והרכבתם באתר, מציעה יתרונות רבים: צמצום הצורך בידיים עובדות, הפחתת לוחות זמנים, והגברת הדיוק והאיכות. שילוב שיטות אלו, המהוות את עתיד הבנייה היעילה והבת קיימא, צפוי לשנות את פני הענף וליצור תשתית מתקדמת שתענה על צורכי הדיור הגוברים של מדינת ישראל.
המסלול הייחודי מציע מענקים להקמת מפעלים תעשייתיים לייצור בשיטות בנייה מתועשות ומודולריות, עם דגש על בנייה חכמה שמייעלת תהליכים ומפחיתה את התלות בכוח אדם באתרי הבנייה. מבין 12 בקשות שהוגשו לתוכנית, אושרו 3 פרויקטים פורצי דרך שיזכו לתמיכה כוללת של 12 מיליון ש"ח מתוך השקעה כוללת של 40 מיליון ש"ח.
התאגידים שזכו ומיזמיהם:
"אלום עשת" תקבל מענק של 6 מיליון ש"ח להקמת מפעל חדש בקריית גת לייצור יחידות מעטפת מבנים (יוניטייז), שיגבירו את יעילות תהליך הבנייה.
"ביתנית" תזכה במענק של 3 מיליון ש"ח להקמת מפעל סמוך למושב שדמות מחולה, שיתמקד בייצור יחידות תלת-ממדיות מבטון בבנייה מודולרית מתקדמת.
"אורון אחזקות והשקעות" תקבל 3 מיליון ש"ח עבור הקמת מפעל באזור התעשייה בערד, לייצור אלמנטים טרומיים דו-ממדיים לחזיתות מבנים.
מוטי גמיש, מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה: "ענף הבנייה הישראלי עובר תהליכי שינוי עמוקים, והמהלך הנוכחי הוא אבן דרך משמעותית בדרך ליצירת ענף מתקדם ומודרני. ההשקעה בחדשנות תעשייתית מאפשרת לא רק לייעל את הענף, אלא גם לייצר הזדמנויות כלכליות חדשות, בעיקר באזורי הפריפריה. אנו נמשיך לקדם פרויקטים שמציבים את ישראל בחזית הטכנולוגיה והתעשייה העולמית".
יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון: "המשרד מוביל מהלך אסטרטגי להסבת ענף הבנייה השמרני בישראל לעידן של חדשנות ותיעוש מתקדם, באמצעות תמרוץ חברות להקים מפעלים מתועשים, אנו מניחים תשתית טכנולוגית שתאפשר להאיץ את קצב הבנייה ולהגדיל את ההיצע, לקצר את לוחות הזמנים ולהפחית את עלויות הדיור. מהלך זה הוא חלק מתפיסה רחבה שבמסגרתה המשרד משלב בין טיפול מיידי במחסור בידיים עובדות לבין השקעות ארוכות טווח בחדשנות ובתעשייה המקומית. כך נבטיח מערכת בנייה מתקדמת, יעילה ובת קיימא שתענה על צורכי הדיור של אזרחי ישראל".
שלמה אטיאס, מנהל רשות ההשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה: "שלוש החברות שנבחרו מייצגות את חזית החדשנות בתחום הבנייה. מעבר להקמת מפעלים תעשייתיים מתקדמים, הן פועלות בפריפריה – מהלך שמספק יתרונות כלכליים ותעסוקתיים לאזורים אלו ולכולנו זהו רווח כפול".