"כבוד השופט סולברג טעה בהחלטתו בעניין קנסות הבנייה"

סוגיית התקדים בהחלטת השופט נעם סולברג בנושא קנס מנהלי שהוטל על אדם שהוא לא יוכל להישפט ולמזער את הקנס, עו"ד כמאל זכי כמאל בשיחה לפורטל הכרמל והצפון מבהיר את ההחלטה ואומר: "יש עוד מקום לדרוש לתקן את ההחלטה, היום יש לעדה הדרוזית עמיתים כי ההחלטה הזו ניתנה ליהודים ותשליך על מגזרים אחרים".

15.04.2025 מאת: חסין חלבי

 

כב' השופט נעם סולברג מבית המשפט העליון קבע כי כאשר נקנס מבקש להישפט לאחר שהוטל עליו קנס מינהלי וההליך מתגלגל להליך פלילי, אזי יש לראות את סכום הקנס המינהלי כעונש מזערי או מינימלי. המשמעות היא שתחתית מתחם הענישה ההולמת לא תפחת מגובה הקנס המינהלי, אלא אם מתקיימות “נסיבות מיוחדות” המצדיקות זאת, בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק העבירות המינהליות.

 

עו"ד כמאל זכי כמאל מוסיף ומתייחס להשלכות של ההחלטה הזו:"אם אדם ביקש להישפט והורשע בהליך משפטי, קנס המינימום שיוטל עליו לא יהיה פחות מזה שהגוף המנהלי הטיל עליו".

 

עו"ד כמאל:"זה תקדים שיש הלכה מחייבת, לפני הפסיקה הזו אנשים שביקשו להישפט קבלו עונשים פחותים, והפסק דין הזה משנה את כללי המשחק, חוק עבירות מנהליות שחוקק בשנות השמונים, אומר שאדם שעשה עבירה ישלם קנס על זה, לא חשבו אז שיהיו עונשים של 300 אלף ש"ח שזה מאד קשה יותר ממאסר".

 

"זהו עונש שיכול להרוס חיי אדם, הדבר הנכון היה שבית המשפט במקרים כאלה של עונשים כבדים, לא צריך לקבוע עונש מינימום, ולא מה שהציע כבוד השופט סולברג".

 

עו"ד כמאל:"בעיות הדיור במגזר שלנו לא יכולות להיפתר בלי פתרון לבעיות התכנון בשטח, יש לנו מצוקות בדיור ובקרקעות, הרשויות צריכות להשלים את התכנון ולמצוא פתרונות לאלה שלא נמצאים בשטח השיפוט, זכות הדיור במדינה שמכבדת את עצמה צריכה להיות זכות יסוד חוקתית, עניין הדיור יש לו נגיעה לזהות ולקיום שלנו כדרוזים, חשוב שהדרוזים יגורו בכפרים שלהם כדי לשמור על הזהות שלהם".

 

"לגבי הקנסות, אסור להשאיר את זה ללא טיפול, במגזר שלנו אנשים נמצאים במצב סוציואקונומי נמוך וראשי הרשויות ואנשי הציבור צריכים לפנות לכנסת ישראל למצוא פתרון לסוגייה הזו, קנס כזה של 300 אלף ש"ח מרושש אדם צעיר שבא לבנות את ביתו, אם זה לא יתוקן צריך לפעול לעשות שינוי חוקתי בנדון".

 

עו"ד כמאל:"ראשי הרשויות והח"כים צריכים להתחיל לפעול נגד זה, יש הרבה אנשים שנפגעים מחוק זה, ויגרום נזק למשפחות רבות, לתת לפקידים סמכויות דרקוניות וזה לא סביר ולא תקין, בכפרים שלנו צריך אסטרטגיה תכנונית לעתיד, יש להקים דיור ציבורי לאלה שאין להם אפשרות לבנות בית, יש פתרונות שצריך לקדם ולפעול באופן מחושב".

 

תגובות

6. משה משה לפני 5 ימים
כלל לא מסכנים
5. אחד מהעם לפני 6 ימים
צודק מאוד, וזה נכון החשש מפני ריסוק המשפחה, לא רק במגזר הדרוזי אלא לכולם
4. אזרח מבין עניין לפני 6 ימים
רציתי להודות לך אדון מכובד
3. من البلد לפני 7 ימים
غريبه يا دنيا
2. אזרח לפני 7 ימים
העולם הוא יפה
1. אזרח לפני 7 ימים
נדנדה

מומלצים