פרס המים של שטוקהולם

ניצן עזרא, תלמידת מרכז חוסידמן לנוער שוחר מדע באוניברסיטת בן-גוריון, תייצג את ישראל בתחרות פרס המים של שטוקהולם לשנת 2024. את כרטיס הכניסה לתחרות הבינלאומית השיגה עזרא, בוגרת תיכון מקיף א' בבאר שבע, בעקבות ניצחונה בתחרות "פרס המים של שטוקהולם לנוער בישראל".

19.06.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
פרס המים של שטוקהולם

 

מים בששון: תלמידת מרכז חוסידמן באוניברסיטת בן-גוריון תייצג את ישראל בתחרות פרס המים של שטוקהולם.

 

 

עבודתה המדעית בנושא "חיידקים משפרי גידול המותאמים להתמודדות הצמח עם מליחות הנובעת מהשקיה במים מלוחים", זיכתה אותה בפרס היוקרתי.

 

 

ניצן העשירה את עולמה האינטלקטואלי בסיוע תוכנית אלפא למחקר מדעי במסגרת מרכז חוסידמן. עבודתה נעשתה בהנחייתו של פרופ' זאב רונן, ובסיוע דמיאנה דיאז – שניהם ממכון צוקרברג לחקר המים במכונים לחקר המדבר של אוניברסיטת בן-גוריון. "החקלאות היא צרכן המים השפירים הגדול בעולם, והמחקר החדש מציע שחיידקים משפרי גידול יאפשרו להשתמש במים שלא ניתנים לשימוש ביתי ('מים שוליים') לצורך השקיה באזורים צחיחים, תוך שמירה על היבול ובריאות הצמח", מסביר פרופ' רונן. "הפנייתם של מים שוליים להשקיה תשחרר כמות גדולה יותר של מים שפירים לצריכה ביתית".

 

 

התחרות הארצית התקיימה בניהולו האקדמי של פרופ' גדעון דגן מהפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל-אביב, בתמיכת קרן המים של הג'ואיש נשיונאל פאנד (Jewish National Fund), וקרן ראקל ומנואל קלצ'קי.

 

 

את התחרות הבינלאומית "פרס המים של שטוקהולם לנוער" מארגן מכון המים הבינלאומי של שטוקהולם (www.siwi.org), והיא מתקיימת במסגרת אירועי שבוע המים הבינלאומי בחסות בית המלוכה השבדי.

 

 

זהו הפרס היוקרתי ביותר בעולם לנוער העוסק במחקר המים, וישראל משתתפת בו משנת 2000. לוקחים חלק בתחרות חוקרי מים צעירים מ-32 מדינות ברחבי העולם והזוכים מקבלים מידיה של הנסיכה ויקטוריה ויקטוריה פרסים כספיים בהיקף של 20 אלף דולר. התחרות הקרובה צפויה להתקיים בחודש אוגוסט.

 

 

בהיבט הישראלי, ההצטרפות לתחרות על פרס המים של שטוקהולם נועדה להגביר בקרב בני הנוער את המודעות לבעיית שימור מקורות המים, ולעודד אותם לעסוק בכתיבה מדעית בנושא חשוב זה.

 

 

37 פרויקטים, העוסקים במקורות המים ובשימורם, הוגשו השנה לתחרות. 67 תלמידים מ-26 בתי הספר כתבו את עבודות המחקר, והן  נבחנו בקפידה על-ידי צוות שופטים המתבסס על מומחים מהאקדמיה, משרדי ממשלה והמגזר הפרטי.

 

 

"מחקרה של ניצן עזרא מהווה צעד חשוב לקראת מציאת פתרון למשבר המים ומשבר התזונה העולמיים", צוין בהחלטת השופטים. 

 

תגובות

מומלצים