ד"ר שמרית ממן כובשת את החלל
חוקרת מבן-גוריון נבחרה לתפקיד לא מהעולם הזה, ד"ר שמרית ממן, מדענית בכירה, ומנהלת המעבדה לחישה מרחוק ודימות פלנטרי מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, נבחרה לתפקיד סגנית יו"ר ועדת התצפיות על כדור הארץ בפדרציה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה IAF.
צילום: דני מכליס אוניברסיטת בן-גוריון
המינוי, שאושר בכנס השנתי של הפדרציה במילאנו, מבסס את מעמדה של ישראל בזירת חקר החלל הבינלאומית.
הפדרציה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה, היא ארגון מרכזי בקהילת החלל העולמית, הכולל כ-500 חברים מ-70 מדינות, ביניהם סוכנויות חלל, מכוני מחקר, אוניברסיטאות, וחברות פרטיות. מטרתה העיקרית היא לקדם שיתופי פעולה בינלאומיים בחקר החלל, הטכנולוגיה, המדע והחינוך.
"התפקיד בוועדה מאפשר לנו לא רק לנתח את המידע המדעי, אלא גם לתרום לגיבוש מדיניות ולהשפיע על החלטות עולמיות בנוגע לנושאים בוערים כמו שינויי אקלים ואסונות טבע," משתפת ממן."במסגרת התפקיד אנחנו הופכים את המידע המתקבל מלוויינים לכלי משמעותי ומשפיע בקביעת מדיניות, תוך שיתוף פעולה עם גופי חלל ותעשייה עולמיים. התחום הזה מאפשר לנו לשמש כמתווכים בין המדע לפרקטיקה וכמקדמי שיתוף פעולה בין-לאומי במדע החלל והסביבה."
בנוסף לתפקידה בפדרציה, ד"ר ממן עומדת בראש פרויקט חלוצי בישראל מטעם המשרד של האו"ם לניהול מצבי חירום מהחלל. הפרויקט מתבסס על שילוב של מידע לווייני ובינה מלאכותית, במטרה להתריע מפני אסונות כמו שיטפונות, שריפות ורעידות אדמה. הפרויקט נערך תוך שיתוף פעולה עם פרופ' דורית ניצן וד"ר סתיו שפירא מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון, ושואף לשפר את היכולות לניהול והיערכות למצבי חירום ולהגביר את החוסן של קהילות בעולם.
המינוי החדש והפרויקט המתקדם ממחישים את חזונה של ממן לקידום טכנולוגיות חדשניות ושיתופי פעולה בינלאומיים. עם עיניים בחלל ורגליים על הקרקע היא ממשיכה להוביל את ישראל לעמדה מרכזית בזירת חקר החלל והסביבה העולמית.