רפואת נשים חובקת עולם
הטיפול במחלת האנדומטריוזיס הוא אחד התחומים בהם מתמחה ומוביל מערך הנשים בכרמל. מי שמוביל את התחום בכרמל ונחשב לאחד מבכירי הרופאים בישראל בחקר וטיפול מתקדם במחלת האנדומטריוזיס הוא ד"ר יובל קאופמן.
צילום אלי דדון
רפואת הנשים במרכז הרפואי בית חולים כרמל ידועה כאחת ממוקדי האיכות והמצוינות הטובים ביותר והיא המושכת אליה מאות מטופלות מכל רחבי הצפון וגם ממרכז הארץ.
ד"ר קאופמן, מנהל את המרכז הרב-תחומי לטיפול באנדומטריוזיס במרכזים רפואיים כרמל ולין של כללית במחוז חיפה וחבר בוועד המנהל של עמותת אנדומטריוזיס ישראל.
ד"ר קאופמן הוזמן לאחרונה לוועדת הבריאות בכנסת כדי להציג את עמדתו המקצועית בנושא שימור פוריות בישראל לנשים עם אנדומטריוזיס.
ד"ר קאופמן ציין בפני חברי הכנסת כי " בישראל רק 38% מהחולות יודעו מראש על סכנת הפגיעה בפוריות, ורק במקרה שמאגר הביציות נמוך במיוחד הן זכאיות למימון סל הבריאות, כרבע מהמטופלות נאלצו לממן מכיסן שימור פוריות ".
עוד אמר בכנסת ד"ר קאופמן כי " ההמלצה לניתוח בחולות אנדומטריוזיס תיעשה הרבה יותר ברוגע במקרה של שימור פוריות מראש".
כחלק מהחיבור המחקרי והבינלאומי של ביה"ח כרמל ברחבי העולם, ד"ר קאופמן גם חבר ונוטל חלק פעיל בוועדים ואיגודים בינלאומיים מרכזיים העוסקים בחקר וקידום הטיפול במחלה. ד"ר קאופמן חבר בוועד המנהל של האיגוד האסייתי לאנדומטריוזיס ואדנומיוזיס Asian Society of Endometriosis and Adenomyosis (ASEA).
מדובר באיגוד בינלאומי מרכזי ומוביל הכולל נציגים ממדינות במזרח הרחוק כמו סין, יפן, קוריאה הדרומית, טיוואן, פיליפינים, תאילנד, אינדונזיה, מלזיה, סינגפור, סרי לנקה, והודו. מדינות מהגוש הסובייטי לשעבר כמו רוסיה, וקזחסטן, ומדינות מהמזרח התיכון בהן ירדן, טורקיה ואירן. השנה התקיים הכנס הבינלאומי של האיגוד בבאלי אינדונזיה.
ד"ר קאופמן הוזמן לתת הרצאה בנושא מניעת הידבקויות בניתוחי אנדומטריוזיס. הרצאה מרתקת שצפו והשתתפו בה עשרות מומחים מרחבי העולם. בעקבות הצלחת ההרצאה, הוזמן ד"ר קאופמן לתת את הרצאתו גם בשידור לכנס שהתקיים השבוע במוסקבה במסגרת האיגוד הגניקולוגי הרוסי.
ד"ר קאופמן מציין כי " יבשת אסיה היא הגדולה והמאוכלסת בעולם. שיתוף פעולה בינלאומי שכזה מקדם ומציב את ביה"ח כרמל וכללית כמוקד ידע בינלאומי מוביל ויכול להניב פעילות חשובה בתחום האנדומטריוזיס בעולם ".
השנה האיגוד האסייתי הוציא מאמר שמתאר לראשונה בעולם את קווי המנחה (Guidelines) לטיפול באדנומיוזיס, מחלה פחות מוכרת שמופיעה בשכיחות גבוהה עם אנדומטריויזיס.