כל מה שלא ידעתם על חוקי הדת הדרוזיים

שייח' עמאד אבו ריש שופט קאדי בבתי הדין לערעורים בבתי הדין הדרוזיים בישראל, מסביר מבלי לחשוש ולהסתיר אודות חוקי הדת הדרוזיים, מהלכי גירושין, צוואות, סכסוך, גישור ועוד, שייח' עמאד:"רוצים להתגרש, תגשו לבית הדין ואל תגשו לשייח'ים".

12.07.2024 מאת: חסין חלבי, אמילי חלבי
כל מה שלא ידעתם על חוקי הדת הדרוזיים

 

פורטל הכרמל והצפון בשיחה עם כבוד האקדי שופט ערעורים בבתי הדין הדרוזיים שייח' עמאד אבו ריש, שנמצא בשלבים אחרונים לתואר דוקטורט המתמקד בנושא משפט וחוקים, מדברים על אופי העבודה בבתי הדין הדרוזיים, שנמצאים בעומס גירושין וסכסוכים בשנים האחרונות.

 

מה עומד על הפרק ומה ההליך והבקשות בהם דנים בבית הדין הדרוזיים?, בנוסף למזונות, ירושה, חזקה ודברים אחרים, מעמד האישה והגבר בבתי הדין והצדק שבית המשפט נותן לשני הצדדים. שייח' עמאד: "בית המשפט לא מבדיל בין אישה לגבר".

 

 

 

שייח' עמאד: "מה שנכון שגירושין בעדה מתבצעים אך ורק בבתי הדין הדרוזיים, אם יש מחלוקת בין בני הזוג ורוצים דיון נוסף בבית המשפט לענייני משפחה, הדבר מותר, אבל רק לגבי חלוקת רכוש ולא גירושין".

 

שייח' עמאד: "באחת ההחלטות שלי בנושא גירושין בין בני זוג, שהוכח שהגבר נמצא בוגד, חלוקת הרכוש שנאמד מעל 12 מיליון ש"ח, חולקה חצי חצי בין השניים".

 

שייח' עמאד מדבר על חוק 137 שלא ניתן לגרש מצד אחד, עוברי החוק יכולים לעמוד לדין פלילי ולמאסר בפועל, "חשוב לי להחדיר מודעות לציבור, אני לא נגד מודרניזציה, אני נגד מדרוניזציה בערכים".

 

שייח' עמאד ממשיך ומסביר את הדברים והפריטים הכי קטנים בנושא הסמכות של בית המשפט הדתי הדרוזי ואיך הוא משתלב בזמנים אלה של הטכנולוגיה והקדמה והמרחב הפתוח. שייח' עמאד נותן תשובות גם לשאלות הקשות.

 

תגובות

מומלצים