השירות הלאומי בעקבות המלחמה

איך יראה השירות הלאומי בעקבות המלחמה?, ב-1.9 האגודה להתנדבות פותחת שנה עם 4,500 מתנדבים, מאות מתנדבים בבתי החולים, עשרות מתנדבים שיעזרו למפונים, עלייה משמעותית במתנדבים במד"א, והתרחבות במערך ההתנדבות בחברה הערבית.

28.08.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
השירות הלאומי בעקבות המלחמה

צילום האגודה להתנדבות

 

בעקבות המלחמה והשינויים החברתיים והביטחוניים שחווינו השנה, האגודה להתנדבות, הגוף ההתנדבותי הגדול במדינה מייסדת השירות הלאומי, פותחת שנה חדשה עם תכניות רבות ויוזמות חדשות. כ-4,500 מתנדבים חדשים יתחילו את השנה ויצטרפו ל-250 אלף בוגרי האגודה, מתוכם מאות מתנדבים בבתי החולים, עשרות מתנדבים חדשים במד"א, עשרות מתנדבים שיעזרו וילוו את המפונים בפריסה ארצית, והתרחבות משמעותית במערך ההתנדבות בחברה הערבית.

 

 

המלחמה והצרכים שנוצרו בעקבותיה יצרו מציאות חדשה עבור מתנדבי השירות הלאומי. האגודה להתנדבות מקימה השנה מספר גרעינים חדשים הממוקדים במתן מענה למצוקות העולות בעקבות המלחמה. גרעין טבריה – בשיתוף עיריית טבריה, משרד החינוך ועמותת מחסה הארץ המובטחת המורכב מ-16 בנות חדשות, יעסוק בקליטת עלייה ובטיפול וליווי מפונים בעיר ובאזור. גרעין קריית שמונה, המונה כ-15 בנות, יפעל באזור הצפון, וגרעין שלומי יחל לפעול בנהריה, כשהבנות צפויות לחזור עם המפונים ולעסוק בשיקום הקהילה. כ-40 בנות נוספות יעבדו במסגרת גרעין חדש המיועד לעבודה עם מפונים בכל רחבי הארץ.

 

 

במרכז הרפואי שיבא יוקם גרעין לזכרו של רס"ל רום הכט ז"ל שנפל בקרב בעזה – "גרעין רום" – עשרות מתנדבים ומתנדבות מכל רחבי הארץ יכנסו ללב מחלקת השיקום ויסייעו למטופלים ולבני ומשפחותיהם לעבוד את תהליך השיקום, ולקבל את כל מעטפת הצרכים הנדרשת להם ברגעים הקשים.

 

 

בנוסף, השנה, האגודה להתנדבות הרחיבה משמעותית את פעילותה בחברה הערבית, עם הגעה לקרוב לאלף מתנדבים ממגדל שאמס שבצפון ועד הפזורה הבדואית בדרום. במסגרת "טיוב התקנים" בשירות הלאומי, המיועד להגברת המוביליות החברתית והכלכלית, הוקמו בשיתוף קרן רש"י והרשות לשירות לאומי, חמש קבוצות של פרויקט "תנופה". הפרויקט נועד לשלב צעירים בתפקידי עוזר רופא בבתי חולים כמו סורוקה והדסה עין כרם, ולהכשיר מתנדבים לעולמות הדיגיטל באמצעות בית הספר "גונרייט". כמו כן, ייפתחו השנה שתי קבוצות נוספות בצפון ובדרום המיועדות לצעירים מהחברה הבדואית, המוגדרים כחסרי מעש ובמצבי סיכון. צעירים אלה ישתלבו בקבוצות ייעודיות ויקבלו הכשרות מותאמות כמו עוזרי מאמן כדורגל, נהגי אמבולנס או חובשים.

 

 

במסגרת היוזמות החברתיות בחברה הערבית, האגודה להתנדבות מפעילה השנה ארבע מכינות חצי שנתיות בגולן, בגליל ובנגב, במסגרתן ישתלבו כ-150 צעירים וצעירות בתכנית ייחודית שתחשוף אותם לאתגרי החברה הישראלית, להכרת החברה ולשירות לאומי משמעותי. תכניות חברתיות נוספות יפעלו בחברה הדרוזית, כמו תוכנית "מערוף" שנועדה לחזק ולהעמיק את ההיכרות עם התרבות הייחודית של החברה הדרוזית, לצד תכניות מנהיגות ומפגשים בין חלקיה השונים של החברה הישראלית.

 

 

ירון לוץ, מנכ"ל "האגודה להתנדבות" מסכם את המאמץ המורחב: "חיזוק החוסן החברתי בו אנחנו משקיעים בזמן שגרה הופך להיות קריטי בזמני חירום. אנחנו רואים איך מאז פרוץ המלחמה מתנדבי השירות הלאומי נרתמו לסייע בכל מקום בו נדרשו, הם ההוכחה לעוצמתה של ההתנדבות והערבות ההדדית בישראל. עם תחילת השנה החדשה המתנדבים שלנו יחלו לפועל בבתי חולים, עם קשישים, למען ילדים עם צרכים מיוחדים ונוער בסיכון, מוסד, שב״כ ומד״א, ובכך ימשיכו לחזק את חוסנה של המדינה".

 

פורטל הכרמל

צילום האגודה להתנדבות

תגובות

מומלצים