היערכות המשטרה וראשי העדה הדרוזית לחג הנביא שועייב

ראשי העדה הדרוזית, השייח' מוופק טריף, אנשי דת וראשי הרשויות הדרוזיות, נפגשו עם בכירי המשטרה במסגרת הההכנות וההיערכות לימי חג הנביא שועייב (יתרו) עליו השלום, על הפרק עלו סידורי האירוע הצפויים להימשך על פני מספר ימים בהשתתפות עשרות אלפים, התהלוכות, צירי תנועה ושמירה על הסדר הציבורי.

10.04.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
היערכות המשטרה וראשי העדה הדרוזית לחג הנביא שועייב

 

במסגרת ההכנות לימי חג הנביא שועייב עליו השלום החל ביום 25 לאפריל, נערכה פגישה במתחם הקדוש בהשתתפות ראש העדה הדרוזית השייח' מוופק טריף, אנשי דת וראשי הרשויות הדרוזיות: ד"ר ת'אאר קזל ראש העיר מע'אר, נזיה דבור ראש מועצת בית ג'ן, מוניב סאבא ראש מועצת עוספיה, שייח' ווהיב סייף ראש מעצת יאנוח - ג'ת ומזכיר פורום הרשויות הדרוזיות, אנוור עאמר ראש מועצת חורפיש, חוסאם כבישי ראש מועצת ג'ולס, סייף משלב ראש מועצת אבו סנאן. 

 

מטעם משטרת ישראל השתתפו מפקד המחוז הצפוני ניצב מאיר אליהו, מפקדי המרחבים ומפקדי תחנות וכן ספ"כ מחוזי. עוד השתתף ראש המועצה האזורית גליל תחתון ניצן פלג

 

במהלך הפגישה דנו בסידורי האירוע הצפויים להימשך על פני מספר ימים בהשתתפות עשרות אלפים. בפגישה עלו סוגיות התהלוכות, צירי תנועה ושמירה על הסדר הציבורי, על מנת לאפשר לבני העדה הדרוזית לקיים את מצוות החג בצורה ראויה ומכבדת, מבלי שתהיינה תופעות שוליות כגון ירי באוויר ונהיגה מסוכנת. 

 

מפקד המחוז הדגיש כי משטרת ישראל תעמיד את כל האמצעים ותסייע לעדה בכל הנדרש בכדי להעביר את ימי החג בצורה שקטה ובטוחה, לרבות נוכחות משטרתית בצירי התנועה, אבטחת האירוע וכו'. 

 

 

השייח' טריף וראשי הרשויות צידדו בתיאום הנדרש בין כל הגורמים המעורבים, לרבות פעילות הסברה ביישובים בדגש על צעירים ובני נוער לקראת החג. 
 

לקראת ימי החג תצא הודעה מסודרת מטעם העדה לגבי לו"ז האירועים הצפויים והסדרי הגעה ושהייה באתר הקדוש. 

 

יצויין כי במסגרת ההיערכויות, נחנך חדר מרפאה באתר הקדוש המאובזר בציוד חדש ומציל חיים. המרפאה תספק מענה לציבור המבקרים על בסיס מתנדבים מורשים (רופאים, חובשים ובעלי מקצועות רפואה). 

 

ציוד המרפאה נתרם על ידי אנשי מערך חירום מהיישוב בקיעה (פקיעין) בהובלת מר סאלח סעידה (הצלה צפון והדרכות עזרה ראשונה) ובהכוונת ראשי בתי התפילה בפקיעין. 

 

השייח' מוופק טריף הודה לאנשי פקיעין על הקמת חדר המרפאה והודה למתנדבים מכלל היישובים הדרוזים שייתנו מענה במידת הצורך באיוש והפעלת המרפאה. השייח' ציין כי ההירתמות וההתנדבות של עשרות אנשים מכלל היישובים בהתראה קצרה מצביעה על הערבות ההדדית של כלל בני העדה הדרוזית.
 

 

פורטל הכרמל

תגובות

4. عبد الفقير إلى الله سبحانه وتعالى לפני 7 ימים
انا عبد بسيط
3. من الشمال לפני 8 ימים
انشالله خير
2. אמאל לפני 8 ימים
חג שמח ושקט
1. משה לפני 8 ימים
שיהיה חג שמח לכולם

מומלצים