גיל 30 עם סרטן?
רמב"ם מוביל את הטיפול במסגרת מרפאת צעירים שקמה במרכז האונקולוגי, המרפאה מספקת מתן מידע מקצועי, טיפולים תומכים הרלוונטיים לקבוצת הגיל הזו, מסייעת בזיהוי תסמינים שונים, ומקשרת לגורמים מקצועיים ורפואיים בעת הצורך.

צילום הקריה הרפואית רמב"ם
לאחרונה התקיים כנס רב-תחומי ומרתק עבור מטופלים המתמודדים עם סרטן כמבוגרים צעירים ברמב"ם, תחת הכותרת: "סרטן בצעירים רק חלק מהמשוואה". הכנס אירח את מיטב המומחיות הלוקחות חלק במרפאת הצעירים הפועלת במערך האונקולוגי, החל מפיזיותרפיסטית-לימפתית, נטורופטית והרבליסטית, עבודה סוציאלית, כל מה שצריך לדעת על השירות הפסיכו-אונקולוגי, דיאטנית קלינית ועוד. את הכנס הובילה פרופ' אירית בן-אהרון, מנהלת המרכז האונקולוגי ברמב"ם, שחשפה בפני עשרות המשתתפים את החידושים המחקריים והקליניים האחרונים בתחום, כשאת הכנס חתמה הקומיקאית והשחקנית נלי תגר.
הכנס, שאורגן בשיתוף פעולה עם מרכז האונקולוגי ע"ש פישמן שברמב"ם, הוא חלק ממכלול פעולות פורצות דרך בתפיסת ההתמודדות של מבוגרים צעירים, בני 30 עד 40, להם, כך מסתבר, צרכים שונים באופן ההתמודדות עם מחלת הסרטן.
התוכנית החלוצית, שפעילותה הושקה לפני למעלה מ-6 שנים בשיתוף עמותת "חלאסרטן" והאגודה למלחמה בסרטן, מספקת מתן מידע מקצועי, טיפולים תומכים הרלוונטיים לקבוצת הגיל הזו, מסייעת בזיהוי תסמינים שונים, ומקשרת לגורמים מקצועיים ורפואיים בעת הצורך.
לדברי מיכל בר-דורון, סמנכ"לית עמותת "חלאסרטן": "יש לאוכלוסייה הזו צרכים ייחודים. המערכת המטפלת הולכת מתפתחת עם שלל אפשרויות ויחד, מצטבר ידע רב שבאמצעותו ניתן לתת מענה. מרפאת הצעירים הזו שקמה ברמב"ם לפני 6 שנים, הייתה מודל חלוצי, התפתחה עד לכדי העתקת מודל הפעילות ל-7 מרפאות פעילות בישראל, דבר שאת פרותיו רואים גם במערכת הבריאות אבל גם באקדמיה, שם ניתן למצוא קורס ל"צעירות" בתחום הטיפול במחלת הסרטן".
פרופ' אירית בן אהרון מסכמת: "העובדה שהתוכנית הפכה לאבן דרך בטיפול בצעירים עם מחלת הסרטן - דבר שאפילו פורסם לפני מספר חודשים במגזין המדעי "ניי'צר" היוקרתי, נוסף על העובדה שהתכנים שפותחו במסגתה הפכו להיות תכנים רשמיים בהכשרת הצוותים המטפלים על ידי משרד הבריאות הישראלי - כל זה גורם לתחום הסרטן בצעירים, להיות הנושא החם. הכנס הזה הוא נקודת ציון שבמהלכו רצינו לעדכן את המטופלים שלנו בנושאים החדשים, לשמוע אותם בקולם, ולתת את במה למטפלים שלנו על מנת להציג את החידושים בתחומם".
דוברות רמב״םאפריל 2025