85,500 מפגשים תומכי חוסן עם ילדים ובני נוער מהדרום והצפון

מיזם "חוסן ילדינו" מסכם שנה של פעילות לחיזוק החוסן של ילדים ונוער בקווי העימות, המיזם פועל מאז ה-8 באוקטובר, בראשות הארגונים 'שיתופים' ו'ציונות '2000 ליצירת מעטפת לחיזוק החוסן האישי והקהילתי של ילדים ונוער מעוטף עזה ומגבול הצפון.

12.10.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
85,500 מפגשים תומכי חוסן עם ילדים ובני נוער מהדרום והצפון

 

במסגרת פעילות המיזם, התקיימו כ-85,500 מפגשים תומכי חוסן עם ילדים ובני נוער מעוטף עזה וגבול הצפון, כ-37,500 טיפולים רגשיים וכ-5,400 פעילויות קבוצתיות חינוכיות העשרתיות שמטרתן היה חיזוק החוסן של הילדים.

 

בימים אלו מגובש מהלך ארוך טווח בשיתוף הרשויות המקומיות, הממשלה, חברה אזרחית וגופים עסקיים לבניית תשתית תומכת חוסן לילדים ולנוער ביישובי הקבע, ומוקם מרכז חוסן במג'דל שאמס ברמת הגולן.

 

רונן גלשטיין, מנכ"ל "שיתופים": "בפנינו אתגר גדול מאוד לשנים הקרובות לשמירה על חוסנם של הילדים והנוער לאורך זמן. אתגר מורכב זה מחייב את כולנו לפעולה משותפת".

 

בית יהושוע, 30 בספטמבר 2024, מבצע "חוסן ילדינו" פועל מאז ה-8 באוקטובר לחיזוק חוסנם של ילדי קווי העימות בכל מקום בו הם נמצאים, בתיאום ושיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות, המדינה, ההנהגה המקומית, הקהילה, ארגוני החברה האזרחית והמגזר העסקי. מטרת המיזם - להבטיח את בריאותם הפיזית והנפשית ואת ועתידם הפרטי והקהילתי.  בתוך ימים ספורים מפרוץ המלחמה, בהובלת היזם החברתי רוני דואק,  והארגונים שיתופים וציונות 2000, גויסו למיזם צוותים מקצועיים ושותפים רבים מהמגזר העסקי והפילנתרופי בארץ ובעולם, במטרה לפעול באופן מהיר, מערכתי ואפקטיבי.

 

המבצע כלל שני שלבים מרכזיים: בשלב הראשון חיזוק חוסנם של ילדים ונוער מהעיר שדרות ומהמועצה האזורית אשכול במוקדי הפינוי באילת ובים המלח, באמצעות הקמה מהירה של מתחמי חוסן אשר היוו בית שני לקהילת המפונים. בשלב השני - המשך פעילות לקידום החוסן עם החזרה ליישובים. בשלב זה תמך המבצע גם בילדים ונוער משכונת מישור הגפן בעיר אופקים ובילדים ונוער מהעיר קריית שמונה במוקדי הפינוי בטבריה. המבצע פעל לסיוע בהרחבת היקף הטיפולים הרגשיים, שניתנו על ידי  מרכזי החוסן היישוביים, וקידם חוסן באמצעות פעילויות חינוכיות-חברתיות קבוצתיות מחזקות חוסן. לאורך המבצע היו מעל 85,500 מפגשים עם ילדים ובני נוער בכ- 5,400 פעילויות מחזקות חוסן והתקיימו כ- 37,500 טיפולים רגשיים באמצעות מרכזי החוסן של היישובים במתקנים שהקמנו עבורם.

 

במסגרת המבצע התקיימו גם מגוון פעילויות לקידום חוסן בקרב צוותי הוראה וצוותי טיפול והחל גיבוש של תכניות תשתית מערכתיות. במטרה לקדם תכניות תשתית אלה ואחרות, אנו ממשיכים בשותפות האסטרטגית האמיצה עם שדרות והמועצה האזורית אשכול למהלך משותף ארוך טווח. אנו מאמינים כי קידום נושאים ברמה המערכתית, במסגרת מהלך משותף, יוביל לחיזוק חוסנם של ילדים ובני נוער ברשויות. ילדים ובני הנוער אלה הם התקווה שלנו, של כולנו - הם העתיד של המדינה.  בימים אלו, לאור המשך הלחימה, הארגונים "שיתופים" ו"ציונות 2000" בוחנים את המשך פעילות חיזוק החוסן בגבול הצפון ובאזורים אחרים. זאת לצד הקמת תשתית ארוכת טווח להבטחת החוסן של ילדים ונוער ברחבי ישראל באמצעות פעולה במודל קולקטיב אימפקט שמאגד מגוון בעלי עניין מהמגזר החברתי, העסקי והציבורי לפעולה רחבה משותפת.

 

רונן גלדשטיין, מנכ"ל "שיתופים": "בתום שנה של פעילות רבת תוצאות ומשמעות, בפנינו אתגר גדול מאוד לשנים הקרובות לשמירה על חוסנם של הילדים והנוער לאורך זמן. אתגר מורכב זה מחייב את כולנו לפעולה משותפת של הרשויות, הממשלה, ארגוני החברה האזרחית והמגזר העסקי, אשר יביאו לחיזוק החוסן של ילדים ובני נוער בעוטף באופן מערכתי ובר קיימא. ברצוני להביע הערכה והוקרה לעשרות השותפים שלנו לתכנון, הכוונה, עשייה ומימון ולהתחייב כי נמשיך לפעול במלוא האחריות, המקצועיות והבאת היכולות והנכסים שלנו לידי ביטוי באופן המיטבי באמצעות תהליכי היוועצות, קבלת החלטות משותפת, למידה, מדידה והפקת לקחים למען עתיד מבטיח וטוב יותר לילדינו".

 

ארגון "שיתופים" הוקם בשנת 2006 מתוך חזון משותף ליצירת חברה אזרחית פלורליסטית ויוזמת, הפועלת מתוך שיח המחבר למשרדים ממשלתיים, פילנתרופים ועסקים בישראל.  בשנים האחרונות 'שיתופים' מקדמם את גישת קולקטיב אימפקט כאסטרטגיה עיקרית לפתרון בעיות חברתיות מורכבות בישראל. בעיות אלו מושפעות מגורמים רבים ואין להן פתרון ידוע מראש – אלא רק כזה שאפשר למצוא במאמץ משותף. על פי גישה זו אנו מובילים מהלכים רב מגזריים שמחברים בין ארגונים חברתיים, ציבוריים ועסקיים לטובת שינוי חברתי מערכתי.

 

ציונות 2000 הוקמה בשנת 1995 לקידום השפעה ומעורבות המגזר העסקי על סוגיות חברתיות-כלכליות וצמצום פערים חברתיים. פעילותה מתמקדת הן באספקט המודעות והן בפעולות מעשיות בקרב עסקים בנושאים חברתיים כלכליים.

 

כל זאת באמצעות הטמעת תהליכים שיטתיים בעסקים, בליווי פרטני של חברות עסקיות לקידום והטמעת פילנתרופיה תאגידית ותפיסה ה"אחריות בליבה", שמשמעה הגדלת ההשפעה החברתית של הפירמה, בדגש על גיוון והכללה בעולמות התעסוקה, הרכש, המוצרים והשירותים.

 

תגובות

מומלצים