"קרוב ל 20 אחוזים מהפגיעות המיניות בוצעו על ידי נשים"

מחצית מהמקרים שטופלו בפורום תקנה שהוקם ב 2002 על ידי רבנים, הגיעו מתוך החינוך הממלכתי דתי, מסך המתלוננים בקרב החמ"ד, כ-86 אחוזים היו תלמידים ותלמידות בזמן הפגיעה, ו-כ14 אחוזים מהנפגעים היו מהצוותים החינוכיים.

20.03.2025 מאת: פורטל הכרמל והצפון
"קרוב ל 20 אחוזים מהפגיעות המיניות בוצעו על ידי נשים"

 

פורום תקנה חושף לראשונה נתונים מתוך מאות המקרים בהם טיפל.

 

הפורום, שהוקם ב 2002 על ידי רבנים, אנשי ונשות חינוך, משפט וטיפול במטרה למנוע פגיעות מיניות על ידי בעלי מרות וסמכות בציבור הדתי לאומי, ניתח לאחרונה את מאות הפניות שהגיעו לפתחו מיום היווסדו וכעת הוא מפרסם לראשונה לא מעט נתונים שצריכים להדליק נורות אדומות בקרב הציבור.

 

כך למשל, עולה מהנתונים כי מחצית מהמקרים שטופלו בפורום, הגיעו מתוך החינוך הממלכתי דתי. נפגעי העבירה אמנם לא מגיעים לפורום לפני גיל 18, אך כעת ניתן לחשוף כי מסך המתלוננים בקרב החמ"ד, כ-86 אחוזים היו תלמידים ותלמידות בזמן הפגיעה, ו-כ14 אחוזים מהנפגעים היו מהצוותים החינוכיים. לא פחות מ- 30 אחוזים מסך התלמידים שנפגעו היו בנים.

 

עוד עולה מתוך הנתונים כי 40 אחוז מסך המתלוננים בפורום היו בני פחות מ 18 בעת שנפגעו, כש-10 אחוז מתוכם היו בני 5-10 בלבד בזמן הפגיעה. ומה באשר לגיל הפוגע או הפוגעת בזמן הפגיעה? 57 אחוזים היו בני 31-56 ו-30 אחוזים מהפוגעים בני 23-30. נתון משמעותי נוסף הנוגע לפוגעים, מצביע על כך ש-17 אחוז מתוכם היו נשים, בעוד 83 אחוזים הינם גברים.

 

"הנתונים שהצגנו מעוררים דאגה רבה", אומרת מנהלת הפורום, עו"ד לילי גץ הורוביץ . "עצם העובדה שמחצית מהמקרים מגיעים מתוך החמ"ד, כשמנגד רבים במגזר הדתי לאומי חוששים לדבר על תופעת הפגיעות המיניות או להתלונן במידה ונפגעו, רק מדגישים את הצורך בהטעמת הנושא במערכת החינוך.

 

"אנחנו בפורום תקנה פועלים בשיתוף פעולה עם רשויות החוק, ומהווים גורם מתווך שמכיר את המורכבות הקהילתית והדתית. מסיבות שונות, רבים בעיקר במגזר הדתי, מסרבים להגיש תלונה במשטרה ושם אנחנו נכנסים לתמונה ופועלים למציאת פתרונות במסגרת החוק. אנו נמשיך לפעול בנחישות כדי לבער את הנגע הרע מקרבנו ולהגן על הנפגעים".

 

ביום שני, ה-24 לחודש, פורום תקנה יקח חלק בכנס "האומץ לדבר על זה" שיעסוק בפגיעות מיניות במגזר הדתי בשיתוף אתר 'כיפה'. 

 

בעקבות פרסום הנתונים, ולקראת הכנס, ציינה עדי מאמו שוורץ, עורכת אתר כיפה : "פרסום הנתונים הללו הוא צעד חשוב בדרך לשבירת השתיקה סביב פגיעות מיניות, במיוחד בציבור הדתי, בו יש נטייה להימנע מלדבר על כך.

 

כחלק מהאג'נדה שלנו בכיפה להיות אמיצים ולא לחשוש מלעסוק בסוגיות כואבות, אנו רואים חשיבות רבה בהעלאת הנושא לשיח הציבורי. הכנס 'האומץ לדבר על זה' מהווה הזדמנות משמעותית לעודד שיח פתוח, להעניק כלים פרקטיים להתמודדות עם התופעה המדאיגה וליצור שינוי אמיתי. רק כאשר נדבר על כך בגלוי, נוכל להילחם בנגע הרע ולמנוע פגיעות נוספות".

 

תגובות

מומלצים