עגבנייה חורפית
מתכונים למרקי עגבניות חורפיים וטעימים במיוחד מגי הינה עגבניית טעם עם שילוב מאוזן של מתיקות וחמיצות ובעלת ריכוז גבוה של חומרים ארומטיים או כמו שאוהבים לתאר אותה- עגבנייה "בטעם של פעם".
קדירת עגבניות מגי צילום יחצ חברת הזרע
מגי פותחה במשך 6 שנות שיתוף פעולה בין חברת "הזרע" לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן.
בשל תכונותיה הייחודיות, מגי נבחרה במבחן טעימה בקטגוריית הטעם והטריות שנערך על ידי חברת אנליסט כבעלת "טעם גורמה" - עגבנייה שופעת טעם, המצטיינת בשילוב הייחודי של מתיקות וחמיצות, המספק הנאה מכל ביס בנוסף, במבחני טעם "מגי" נמצאה כעגבנייה המועדפת על נסיינים ובקרב אוהבי עגבניות מושבעים.
"מגי" גדלה אצל חקלאים נבחרים ואיכותיים ברחבי הארץ ומשווקת ישירות באמצעות פארם טו טייבל למסעדות בכל רחבי הארץ. היא נמכרת ברשתות שיווק, בשווקים ואצל ירקנים מובחרים באריזות פלסטיק וממותגת תחת הסלוגן: "מגי – עגבניית טעם ישראלית".
מתכונים חורפיים ומחממים עם העגבנייה הכי מתוקה במקרר באדיבות חברת "הזרע"
קדירת עגבניות מגי מתכון באדיבות השף אורן אלון, לחברת הזרע
מרכיבים:
- 1.5 ק”ג כתף טלה חתוך לקוביות גדולות
- 8 עגבניות מגי חתוכות לרבעים
- 1 כוס גרגרי רימון
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כוס רכז רימונים
- 1/2 כוס ערמונים קלופים ומבושלים
- 3 בצלים חתוכים לרבעים
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1 כף טימין טרי
- 1 כף רוזמרין טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס ציר בקר או מים
אופן ההכנה:
- חימום התנור: חמם את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- צריבת הבשר: בסיר כבד המתאים לתנור, חמם את שמן הזית וצרוב את קוביות הטלה מכל הצדדים עד שהן מקבלות צבע חום עמוק. הוצא את הבשר מהסיר והנח בצד.
- טיגון הבצל והשום: באותו סיר, טגן את הבצלים והשום עד שהבצל הופך לשקוף ומתחיל להתקרמל.
- הוספת העגבניות והתבלינים: הוסף לסיר את העגבניות, הטימין והרוזמרין, וערבב היטב. החזר את הטלה לסיר.
- הוספת הרימון והיין: הוסף את גרגרי הרימון, היין האדום, רכז הרימונים, הדבש, המלח והפלפל. ערבב והוסף את ציר הבקר או המים.
- בישול בתנור: כסה את הסיר במכסה או בנייר אלומיניום, והעבר לתנור לבישול איטי במשך 2-3 שעות, עד שהטלה רך מאוד וכל הטעמים התמזגו.
- הוספת הערמונים: כ-30 דקות לפני סיום הבישול, הוסף את הערמונים לסיר ותן להם להתבשל עם המנה.
- הגשה: הגש את הקדירה חמה, עם גרגרי רימון טריים מעל למנה נוספת של צבע ורעננות. ניתן להגיש עם אורז לבן, קוסקוס או תפוחי אדמה צלויים.
בתאבון J
מרק עגבניות מנצח
קבלו את המתכון הקליל והסופר טעים שיסדר אתכם לחורף הקרוב:
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
- 3/4 כוס גריסי פנינה
- 800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
- 1 כף סוכר
- מלח, פלפל ופפריקה מתוקה לפי הטעם
איך מכינים?
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והתבלינים, מביאים לרתיחה, מוסיפים את גריסי הפנינה מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות.
וזהו! יש לכם מרק חם טעים ומזין לחורף. בתאבון J
מרק עגבניות הודי משגע
קבלו מתכון למרק עגבניות הודי מנצח (כי מגי אוהבת את העולם הגדול):
מצרכים:
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים
800 גרם עגבניות מגי קצוצות גס
1 כף סוכר
1 ליטר ציר בקר או עוף או מים
2 כוסות אפונה (אפשר קפואה)
1 כף מיץ לימון + קליפה מגוררת דק מחצי לימון
מלח ופלפל
צרור קטן של שמיר, קצוץ.
איך מכינים?
מטגנים קלות את הבצל הקצוץ, עד שיתרכך. מוסיפים את העגבניות ומטגנים דקה. מוסיפים את הסוכר והציר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות. טוחנים את המרק בתוך הסיר,
מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את האפונה ומבשלים עד שהיא כמעט מוכנה (3-5 דקות). מתבלים במיץ לימון ובקליפת לימון, במלח ובפלפל. מעבירים לצלחות ובוזקים מעט שמיר קצוץ. אוכלים חם J
כל מה שרציתם לדעת על עגבניות – מאת גלית שניר, יועצת תזונה ראשית חברת הזרע:
- צבע העגבנייה האדום מקורו בנוגד החמצון ליקופן- קרוטנואיד רב עוצמה שנמצא כמסייע למניעת מחלות וסוגי סרטן מסוימים, לשמירה על העור, כלי הדם ועוד.
- עגבניות הן המקור העיקרי לליקופן בתזונה המערבית ולכן מומלצות לשילוב באופן יומיומי בתפריט (גם על ידי המכון האמריקאי לחקר הסרטן AICR).
- נמצא קשר ישיר בין צבע העגבנייה לרמת ליקופן
- בישול וחימום מגביר את זמינות הליקופן שבעגבנייה. מומלץ גם לשלב עם שמן שמסייע לספיגת הליקופן.
- עגבניות אינן אוהבות טמפרטורות אחסון נמוכות. טמפ' אחסון אידיאלית היא 9-11 מעלות צלזיוס. ולכן בחורף אין צורך לאחסן עגבניות במקרר.
- כדי להאריך את חיי העגבנייה רצוי לשמור אותה מאוחסנת בכלי מאוורר ונושם
כל המתכונים נמצאים באתר החברה - בתאבון! קישור