חוק ההשתמטות למה הוא פוגע בצורה חמורה בכלכלה הישראלית?

מעבר לפגיעתו הקשה של חוק ההשתמטות בצה"ל שנאלץ להתמודד עם שבע חזיתות, יוביל להגדלה משמעותית בגיוס המילואים ולפגיעה קשה במשק הישראלי, ולעלייה במסים ופגיעה במעמד הביניים ובאיכות החיים של כלל האזרחים.

27.03.2025 מאת: מוניר דאהר
חוק ההשתמטות למה הוא פוגע בצורה חמורה בכלכלה הישראלית?

 

להלן כמה מההשלכות הכלכליות המרכזיות של החוק

 

1. נטל תקציבי כבד על המשק

המדינה תיאלץ להעביר תקציבים הולכים וגדלים למגזר שלא תורם לתוצר הלאומי. במקום להשקיע בחינוך, בתשתיות ובחדשנות – הכסף יופנה לתמיכה באוכלוסייה שאינה משתתפת בכוח העבודה.

 

2. הכבדה על שוק העבודה

חוק ההשתמטות יאלץ את צה"ל להגדיל משמעותית את גיוס המילואים, מה שיוביל לכך שעובדים רבים ייעדרו ממקומות העבודה שלהם למשך תקופות ארוכות. תעשיות שלמות, מהייטק ועד חקלאות, ייפגעו מהיעדרות כוח אדם חיוני.

 

3. אובדן תפוקה כלכלית

חיילי מילואים, שבעת שירותם אינם מייצרים למשק, מקבלים שכר מהמדינה. משמעות הדבר היא שהמדינה מוציאה כסף מבלי שתיווצר תפוקה חדשה, מה שמוביל להאטה בצמיחה הכלכלית.

 

4. בריחת מוחות והשקעות

כאשר שוק העבודה סובל ממחסור בעובדים, חברות הייטק וסטארטאפים עלולים להעביר את פעילותם לחו"ל. משקיעים זרים יירתעו מלהשקיע במדינה עם כשלי כוח אדם וחוסר יציבות כלכלית.

 

5. עלייה במסים ופגיעה במעמד הביניים

כדי לממן את הפער התקציבי, המדינה תיאלץ להעלות מסים. מי שיישאו בנטל יהיו דווקא השכירים והעצמאים שתורמים לכלכלה, מה שיפגע בכוח הקנייה שלהם ויוביל להאטה נוספת בצמיחה.

 

לסיכום, חוק ההשתמטות אינו רק סכנה ביטחונית אלא גם פצצה מתקתקת לכלכלה הישראלית. מדינה שאינה מטפחת שוויון בנטל השירות פוגעת במנועי הצמיחה שלה ובסופו של דבר באיכות החיים של כלל אזרחיה.

 

פורטל הכרמל

מוניר דאהר, סא"ל במיל' לשעבר עובד משרד החוץ.

תגובות

מומלצים