המסע להחזרת התושבים לצפון

לראשונה מאז הפינוי בצפון, מפגש רכזי קהילות המפונים בקריית שמונה. במפגש יעלו נושאים כמו התמודדות עם האתגר של החזרת תושבים ויצירת תחושת קהילתיות, השאלה שמרחפת מעליהם, “איך מחזירים את התושבים הביתה ומייצרים מחדש את תחושת הקהילה” ואותות ההוקרה לרכזים המסורים שהם תושבים מפונים בעצמם.

27.12.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
המסע להחזרת התושבים לצפון

צילום אילן שושן

 

מ-500 מוקדים ברחבי הארץ: המסע להחזרת התושבים בצפון מתחיל, מפגש ראשון כחלק מסדרת מפגשים של רכזי קהילות המפונים של הצפון בסימן החזרת התושבים הביתה.

 

 

ביום שני נערך בקריית שמונה מפגש ראשון של רכזי הקהילות, כחלק ממהלך רחב להוקרת עבודתם החשובה ולמציאת פתרונות לאתגרים הקשורים בהחזרת התושבים הביתה ושיקום תחושת הקהילתיות. המפגש כלל רכזים מכל יישובי הצפון המפונים, לאחר שנה וחצי בה פוזרו למעלה מ-500 מוקדים שונים ברחבי הארץ.

 

 

במהלך המפגש הוצגו שש יוזמות ליבה מרכזיות, המהוות אבני דרך בתהליך החזרת התושבים לקריית שמונה ובניית הקהילה:

 

 

טבריה – "מעריכים ומוקירים את כיתות הכוננות בגליל": יוזמה להוקרה ולחיזוק כיתות הכוננות שפעלו בתקופת המשבר.

 

השרון – "מרחב פעילות לבני הגיל השלישי": הקמת אזור ייעודי לפעילויות פנאי והעשרה לאוכלוסיית המבוגרים.

 

תל אביב – "אופק": המרכז לפיתוח תשתיות כלכליות לקהילה, המיועד לקדם הזדמנויות תעסוקתיות ותמיכה כלכלית.

 

חיפה – "הנגשת מענים לוגיסטיים לתושבים בתהליך החזרה": מתן פתרונות לוגיסטיים ותמיכה מעשית לתושבים.

 

אילת – "הורים וילדים יוצרים גשרים של קשר": תוכנית לחיזוק הקשר המשפחתי באמצעות פעילויות משותפות.

 

ירושלים – "הקמת תשתית מתנדבים": בניית רשת מתנדבים שתסייע בתהליך שיקום הקהילה.

 

רכזי הקהילות קיבלו אות הוקרה, לאחר שנבחרו מקרב תושבי היישובים המפונים, לקחו על עצמם במהלך תקופת הפינוי תפקידים משמעותיים בשימור תחושת הקהילה. כיום הם ממלאים תפקיד מפתח בחזרת התושבים לבתיהם ובשיקום תחושת השייכות. את מערך הרכזים הצליחו להקים בקריית שמונה בעזרת מגבית קנדה לאחר גיוס תרומות נרחב מתחילתה של המלחמה.
 


המפגש הזה הוא צעד נוסף בשיקום ובבנייה מחדש של האזור, כאשר המטרה המשותפת היא להחזיר את התושבים לשגרה תוך חיזוק הקהילתיות ושיפור איכות החיים בצפון.

 

אלעד קוז'יקרו, מנהל רשת המתנ"סים בקריית שמונה, שהיה אמון על מערך הפינוי ומערך הרכזים: "החזרה הביתה היא אתגר עצום, במיוחד לאחר שנה וחודשיים של פינוי. אנחנו מתמקדים בליצור תחושת קהילתיות מחודשת, על ידי הפעלת רכזי קהילות, יוזמות חברתיות ושיתופי פעולה. הרעיון הוא לא רק להחזיר אנשים לקריית שמונה, אלא לוודא שהם חוזרים למקום תוסס, מגובש ומלא אפשרויות לחיים קהילתיים פעילים ואיכותיים, אני רוצה להודות לקהילות היהודיות כמו שותפות קואוסט טו קואוסט וונקובר שהם חלק ממגבית קנדה ועל שותפים רבים נוספים שעזרו לנו להקים את מערך הרכזים שלנו וליוו אותנו לאורך הדרך."

 

שרה מאלי, מנכ"לית מגבית קנדה: "שרה מאלי, מנכ"לית מגבית קנדה:"מערך הרכזים הוא הלב הפועם של הקהילות המפונות. בזכות המסירות, החזון והעשייה שלהם, נשמרו קשרים קהילתיים קריטיים גם בתקופה הקשה ביותר. רכזי הקהילות אינם רק מנהיגים מקומיים, אלא גם עמוד התווך של תהליך החזרת התושבים לבתיהם. הקהילתיות היא כוח אדיר היא מעניקה עוגן, תקווה ומשמעות. החזרת התושבים ושיקום הקהילות בצפון הן משימות לאומיות, ואנו במגבית קנדה מחויבים להמשיך ולתמוך בתהליכים החשובים הללו למען עתיד חזק ומשגשג לכל התושבים."

 

תגובות

מומלצים