"לעולם אל תפסיקו לחלום את השינוי"
התוכנית הייחודית הכוכב שבפנים, הינה תוכנית לפיתוח מיומנויות העידן החדש, שנועדה להקנות כלים חשובים לחיים ולהעצים את המשתתפים.

צילום חברת ICL
ילדי עמותת נגבה, באר שבע: "לעולם אל תפסיקו לחלום את השינוי, תאמינו בכוכב שבחרתם!, שיתוף פעולה מהחלומות בין חברת ICL לעמותת נגבה בבאר שבע.
התוכנית נוצרה מתוך רצון עובדי חברת ICL להעמיק את עשייתם בקהילה בדרום ומתוך חיבור לערכי החברה ולחזון עמותת נגבה. התוכנית משלבת הכשרה מעשית עם ליווי אישי וקבוצתי לילדי עמותת נגבה, תוך שיתוף פעולה הדוק עם אנשי מקצוע ומתנדבים מסורים.
"הרצון היה לא רק להסתפק בהתנדבות רגילה במועדונים שהיא מבורכת לכשעצמה, אלא לתת ערך מוסף של ממש ולהכשיר את הנוער למיומנויות של העידן החדש", מספרת יעל שוחט היועצת הארגונית של חברת ICL. "בנינו תוכנית שמשלבת תהליך אישי וקבוצתי, עם מיומנויות כמו תקשורת בין-אישית, יצירתיות, גמישות מחשבתית, עמידה מול קהל והתמודדות עם פחדים – הכל בגישה חווייתית ומשחקית המותאמת לילדים״.
עמותת נגבה השותפה בפרויקט, מהווה מסגרת חינוכית לילדים ולנוער בסיכון. העמותה מעניקה מסגרת לילדים ולבני נוער בפריפריה החברתית והגאוגרפית, שתאפשר להם להתפתח ולמצות את הפוטנציאל האישי שלהם, כך שיגדלו להיות אזרחים עצמאיים, אחראים לעצמם ולחברה, סקרנים, משכילים ובעלי חשיבה יצירתית. "עבדנו בצמוד לצוות המקצועי של העמותה כדי להתאים את התוכנית לקבוצת הגיל המתאימה, לבנות את התוכן ולייצר חוויית למידה משמעותית", אומרת שוחט.
התוכנית שילבה שיחות אישיות לצד עבודה קבוצתית, עם דגש על שיתוף פעולה מתמשך עם הצוות של עמותת נגבה. במהלך התוכנית, המשתתפים לקחו חלק בסדנאות ייחודיות, שכללו תרגול מיומנויות תקשורת בין-אישית, גמישות מחשבתית, יצירתיות, הקשבה, ועמידה בפני קהל. בנוסף, במסגרת המפגשים, הגיעו מתנדבים שונים מהחברה שהוסיפו השראה וידע מעשי. כך למשל, ירון שוורץ סיפר על המסע להגשמת חלומו, וקובי שוחט העביר סדנת צילום בסמארטפון. במסגרת הסדנה, התלמידים קיבלו משימות צילום הקשורות לנושאי המפגשים – תמונה המסמלת את חלומם או את החוזקות שלהם. בסיום התוכנית, כל משתתף הציג את התמונה הנבחרת שלו בתערוכה מיוחדת, שהוצגה גם לעובדי ICL וגם בעמותת נגבה.
מבחינת שוחט, זו הייתה חוויה מאתגרת ומיוחדת. "זה היה פרויקט שלא עשיתי כמותו – הוא דרש המון יצירתיות ומחשבה. אבל לראות את התהליך שהילדים עברו זה שווה הכל."
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, התוכנית ממשיכה גם השנה, תחת השם ״לגעת בחלום״. במסגרת השנה השנייה של הדרך המשותפת, התלמידים למדו כיצד לזהות את החלומות שלהם ולחדד אותם. מתוך החלומות, הם גזרו מטרות מדידות וברות השגה, תחומות בזמן, ולמדו כיצד להפוך אותן לתוכנית פעולה מסודרת הכוללת אבני דרך ברורות. כמו כן, ניתן דגש על זיהוי עוצמות אישיות, התמודדות עם פחדים, וויסות רגשי – כל זאת בדרך חווייתית ומשחקית.
"חלומות הם הדלק שמניע אותנו קדימה," מסבירה שוחט. "הם נותנים כיוון, מטרה, ומוטיבציה להתאמץ. אבל בשביל לחלום, צריך סביבה תומכת, יכולת להתמודד עם פחדים, ולדעת איך להפוך חלום למציאות". במסגרת התוכנית, כל תלמיד ותלמידה קיבלו ליווי, כולל חוויות שמקרבות אותו אל החלום שלו, כאשר המטרה היא להעניק להם כלים שיחזקו אותם גם בעתיד".