"יד אדם היא הגורם לשריפות בקליפורניה"
השריפה הגדולה בהיסטוריה שפרצה בלוס אנג'לס, קליפורניה, פרופ' עלי זגייר מסביר את המניעים ומה שהאמריקאים צריכים לעשות בעתיד ובעיקר על הנזק שנגרם כתוצאה מהשריפה לטבע ולעצי הסקוויה הענקיים שחלקם נשרפו כליל.
פרופ' עלי זגייר איש מדעי כדור הארץ וחוקר ההיסטוריה, תושב ירכא, בשיחה לפורטל הכרמל והצפון, על השריפה הגדולה בחוף המערבי בארה"ב בלוס אנג'לס קליפורניה.
פרופ' עלי מציין כי עצי הסקוויה הענקית שנפגעו בשריפות, עצים שמגיעים לגובה כ-95 מטרים וגילם 2000 שנה, עשרים אחוז מהם נשרפו כליל בשריפות, זו פגיעה רצינית בטבע, בתיירות ובכלכלה של האזור הזה.
השריפות בלוס אנג'לס, גרמו לנזקים שמוערכים בכ-150 מיליארד דולר, פגעו בשכונת יוקרתיות, בתים רבים נשרפו כליל.
פרופ' עלי מונה את הגורמים לשריפות באזור לוס אנג'לס קליפורניה, לחץ אטמוספירי הוא תוצאה ישירה של משקל האוויר. משמעות הדבר שהלחץ האטמוספירי משתנה עם המקום משום שכמות (ומשקל) האוויר שמעל משתנה עם המקום והזמן, מה שגורם לרמות ולשקעים ברומטריים. הלחץ האטמוספירי יורד בכ-50% בכל עליה בגובה של 5.5 קילומטר. הלחץ האטמוספירי הממוצע בגובה פני הים הוא בערך 101.3 קילו פסקל שהם 1,013 מיליבר.
האטמוספירה מאפשרת את החיים על פני כדור הארץ בכך שהיא סופגת את מרבית הקרינה האולטרה סגולה המגיעה מהשמש וגורמת למיתון הבדלי הטמפרטורה בין היום והלילה. 75% מגזי האטמוספירה נמצאים בגובה של עד 11.3 קילומטר מעל גובה פני הים. שינויים באטמוספירה גורמים לשינויים באקלים ובמזג האוויר.
מרכיבי האוויר משתנים מעט באזורים שונים של העולם בשל גורמים כמו גובה, טמפרטורה, קירבה לים, וגורמים נוספים. זיהום אוויר, למרות בעיותיו, אינו משפיע משמעותית על הרכב האטמוספירה, מאחר שגם ערכים חריגים של מזהמים הם זניחים ביחס לגזים העיקריים.