פיצות כמו באיטליה: איך להשיג תוצאות מושלמות בטאבון הביתי שלכם
אם תמיד חלמתם לאפות פיצות כמו באיטליה, עכשיו זה אפשרי – ואפילו מהבית! שימוש בטאבון מומלץ הוא אחד הכלים המובילים להשגת פיצות פריכות, טעימות ואותנטיות כמו בפיצריות האיטלקיות.
450c
בשיתוף 450c
בפיצה כל פרט קטן משפיע על התוצאה הסופית החל מסוגי הקמח, טמפרטורת הבצק, הלישה, ההתפחה, פתיחת הבצק, חומרי הגלם וכמובן כמובן האפייה. במאמר הזה נשתף טיפים מועילים שיעזרו לכם לאפות פיצות איטלקיות מושלמות בטאבון הביתי שלכם.
בחירת הבצק המושלם
הבסיס של כל פיצה מעולה הוא כמובן הבצק. פיצה איטלקית מסורתית מבוססת על בצק פשוט המורכב מארבעה מרכיבים עיקריים: קמח, מים, שמרים ומלח. הסוד טמון בשימוש בקמח עם תכולת גלוטן גבוהה, שמאפשרת יצירת בצק גמיש ועמיד המפתח קרום פריך בעת האפייה.
הקפידו להעניק לבצק זמן התפחה מספיק – לפחות 24 שעות במקרר ואף יותר. ההתפחה הארוכה עוזרת לפתח את הטעמים ומעניקה לפיצה את המרקם הנכון. בנוסף, הבצק התפוח בצורה נכונה מאפשר "להחזיק" את התוספות והרטבים בלי להיקרע באפייה. העבודה עם הבצק יכולה להיות תהליך מהנה, במיוחד אם אתם מקפידים על כל שלב.
טמפרטורת האפייה האידיאלית
טאבון מומלץ פועל בטמפרטורות גבוהות מאוד – בין 400 ל-450 מעלות צלזיוס, מה שהופך אותו לכלי המושלם לאפיית פיצות כמו באיטליה. האפייה המהירה ( זמן אפיית פיצה בטאבון הוא כ 90 שניות) בטמפרטורות אלו נוצרת פיצה עם קרום פריך מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים.
לפני האפייה חשוב לחמם את הטאבון כך שאבן השמוט תספוג את חום הבעירה. אבן השמוט היא למעשה תרכובת של חומרים היוצרים אבן שסופגת אליה חום ויודעת לצבור אותו לאורך זמן וכך ולחלקו בצורה אחידה וכך לאפשר לטאבון לאפות פיצה אחרי פיצה בחום גבוה ואחיד.
איך להשיג קרום פריך כמו בפיצריות איטלקיות
כדי להשיג את הקרום המושלם, עליכם להבטיח שהבצק נאפה בטמפרטורה הגבוהה אך במקביל לא "נשרף". בטאבונים איכותיים רצפת הטאבון היא אבן השמוט ( אחד ההבדלים המשמעותיים בבחירת טאבון הוא איכות אבן השמוט ויכולתה לשמור חום לאורך זמן) , כאמור, אפיית פיצה לוקחת זמן קצר במיוחד ועל כן, מומלץ לסובב את הפיצה מדי כמה רגעים בכדי להבטיח אפייה שווה מכל הצדדים.
תוספות פשוטות ומדויקות כמו גבינת מוצרלה איכותית, רוטב עגבניות איכותי ועלי בזיליקום טריים יסייעו לכם לשמור על איזון בין טעם למרקם וליצור פיצה איטלקית קלאסית וטעימה. זכרו שפחות זה יותר – פיצה איטלקית לא דורשת המון תוספות, אלא שילוב מדויק בין המרכיבים.
הטאבונים הביתיים של חברת 450c
חברת 450c מציעה מגוון רחב של טאבונים ביתיים המתאימים לאפיית פיצות ומאכלים נוספים ברמה מקצועית. כל אחד מהדגמים מציע חוויה קולינרית ייחודית, ומותאם לבישול בחצר, בגג או במרפסת ואף כתוספת מעולה לחברות קיטרינג המתמחות במטבח האיטלקי.
דגם Gozney Roccbox למשל, הוא טאבון נייד וקומפקטי המיועד לשימוש ביתי, אך מספק ביצועים מקצועיים בזכות טמפרטורות גבוהות והפצת חום אחידה המאפשרת לעשות פיצה אחרי פיצה אחרי פיצה. זהו פתרון מושלם לאפיית פיצות מעולות או צליית ירקות ובשרים במהירות ובקלות ללא השקעה גדולה במינימום זמן ומקום.
דגם Gozney Arc הוא טאבון חדיש, בעל שטח בישול מקסימלי בעיצוב קומפקטי, עם מבנה חזק ומערכות שליטה מתקדמות שמאפשרות אפיית פיצות מעולות וגם צלייה ובישול של בשר, דגים וירקות ליצירת מגוון רחב של מאכלים.
דגם Gozney Dome S1 מציע שטח בישול רחב, כך שניתן להכין בו מנות גדולות ביתר נוחות כמו גם תבשילים מורכבים. הטאבון הזה מיועד למי שמחפש פתרון רב-תכליתי לאפייה וצלייה.
דגם Dome הוא למעשה הגרסה המתוחכמת והעוצמתית ביותר של מוצרי חברת Gozney ומיועד לחובבי בישול החוץ שרוצים ליהנות ממראה מודרני ופונקציונלי לצד ביצועים יוצאי דופן. מצויד באביזרים רבים המאפשרים מגוון רחב של שימושים ואפשרויות אינסופיות של בישול צלייה ואפייה.
תוכלו לבחור גם בדגם Valoriani Bravo טאבון איטלקי בעל ליבת אבן שמוט יצוק רצפה וכיפה המביא את הטעמים האותנטיים של איטליה ישירות למרפסת או לחצר שלכם. הטאבון הזה הוא אחד המומלצים ביותר לחובבי הפיצות, בזכות יכולת שימור החום המצוינת כמו גם יכולותיו המעולות בבישול ארוך, צלייה ואפיית לחמים.
טאבונים אלו ושאר הדגמים של חברת 450c מתאימים לאפיית פיצות, לחמים, בשרים, ירקות דגים ויוצרים אינסוף שילובים נפלאים ויצירתיים.
כל הטאבונים פועלים על גז ובחלקם ניתן לשלב בעירת עצים והם קלים לתפעול ותחזוקה. בנוסף, הטאבונים קומפקטיים יחסית וניתן לשלב אותם גם במרפסות ובחצרות קטנות. אם אתם מחפשים טאבון לבית , הדגמים של 450c יספקו לכם פתרון מושלם, שיאפשר לכם לארח משפחה וחברים כמו מקצוענים בקלות וללא מאמץ גם בבית.
ספר הטאבון – המתכונים שיעזרו לכם להצליח
אם אתם רוצים לקחת את חוויית הבישול בטאבון שלכם צעד אחד קדימה, ספר הטאבון מציע מעל 80 מתכונים מעוררי השראה לבישול ואפייה בטאבון.
הספר מחולק לשלושה פרקים לפי סוגי החום השונים ( טמפרטורות) שבהם אפשר לבשל בטאבון. בכל פרק מוצגות טכניקות הבישול המרכזיות המתאימות והנכונות לאותו חום – צלייה, בישול, אפייה גריל ועוד..
בכל פרק תמצאו מגוון של מנות לאירוח פיצות, מאפים, לחמים מנות ראשונות, עיקריות צמחוניות טבעוניות וכמובן קינוחים. המתכונים נכתבו בשיתוף טובי השפים והבשלנים בישראל ומציע הדרכה מפורטת שתעזור לכם להשיג תוצאות מצוינות ולשדרג את כל האירועים המשפחתיים שלכם.
סיכום
אפיית פיצות כמו באיטליה בטאבון הביתי היא חוויה ייחודית וטעימה שיכולה לשדרג כל ארוחה משפחתית או מפגש חברים. עם הטיפים הנכונים – מבחירת הבצק, דרך אפייה בטמפרטורות גבוהות, ועד לשימוש טאבון המתאים – תוכלו להשיג פיצות פריכות וטעימות ממש כמו בפיצריות האיטלקיות המסורתיות. בנוסף, עם דגמי הטאבונים המומלצים של 450c וספר הטאבון המספק מגוון מתכונים וטכניקות, הדרך לארוחות בלתי נשכחות קצרה במיוחד.