פעילות מבצעית נגד תחנת פסולת בניין
המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה בשיתוף שוטרי ימ"ר חוף, שוטרי מדור הגנת הסביבה ויחידה מרכזית מג״ב חוף ביצעו פעילות מבצעית נגד תחנת פסולת בניין פירטית ונגד דמויות וגורמים עבריינים בגזרת ואדי עארה, 4 חשודים עוכבו לחקירה ומספר כלי צמ"ה נתפסו.
צילום המשרד להגנת הסביבה
הכוחות פתחו בחקירה משותפת בגין חשד לעבירות של חוק רישוי עסקים, הלבנת הון ועבירות סביבתית והשלכות פסולת בניין.
יוסי בר, מנהל המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה:"אכיפת עבריינות בתחום הפסולת היא כלי מרכזי של המשרד להגנת הסביבה ליישום מדיניותו. פעילות זו היא חלק מהמאבק הבלתי מתפשר שמנהל המשרד נגד העבריינות הסביבתית הפוגעת באיכות החיים ובסביבה של כולנו. השלכת פסולת בניין גורמת למפגעים חמורים, זיהום קרקע ופגיעה בשטחים פתוחים. המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה תמשיך לפעול בנחישות ובשיתוף פעולה הדוק עם מג״ב ומשטרת ישראל כדי למנוע מקרים נוספים ולמצות את הדין עם האחראים".
בסיום הפעילות פתחה המשטרה הירוקה במשרד בחקירה, 4 חשודים וביניהם בעל התחנה ובנו עוכבו לחקירה וכן שופל ובאגר נתפסו ונגררו למגרש התפוסים. פעילות האכיפה המשותפת הפכה לגלויה בתום תקופה ארוכה של חקירה סמויה של המשטרה הירוקה במשרד יחד עם רשות הטבע והגנים ושוטרי מדור הגנת הסביבה. במהלך הפעילות תועדו כניסת משאיות שהובילו ושפכו באתר פסולת בניין בניגוד לחוק. על פי הערכת המשרד להגנת הסביבה באתר נמצאו כ-20 אלף קוב פסולת גושית שהושלכה במקום.
המשרד להגנת הסביבה מוביל את חוק פסולת בניין שעבר בקריאה ראשונה בכנסת, ונמצא בוועדת הפנים והגנת הסביבה להכנתו לקריאות שנייה ושלישית. החוק אותו מקדם המשרד יסדיר את הטיפול בפסולת בניין בישראל גם באמצעים דיגיטליים חדשניים, יהפוך אותה לחומר גלם החוזר לענף הבנייה, ימנע עבריינות סביבתית ויביא לחיסכון של עשרות מיליוני שקלים בשנה. המשרד להגנת הסביבה ימשיך לפעול בנחישות ובשיתוף פעולה מלא עם כלל גורמי אכיפת החוק נגד עבריינות סביבתית ולמען שמירה על איכות החיים והסביבה.