"הערבים הישראלים נכשלו בלהיות גשר בין יהודים לערבים במזה"ת"
פרופסור ראנדה חיר עבאס הובילה עם הצוות האקדמי שלה במכללה הערבית לחינוך חיפה, דיון בהוצאת ספרו השמיני והתשיעי של עו"ד זכי כמאל נשיא המכללה, את הדיון הוביל ד"ר חסין חמזה שהתרכז בחינוך ילדים בבית הערבי, והתנהגות הערבים בזמני מלחמה, עו"ד זכי: "הרוב מקועקע במקום ואין לו תרומה בכלום".
סדרת הספרים בהוצאה לאור של עורך דין זכי כמאל שהתפרסמו כבר בשנה שעברה תחת הכותרת עמדה ודעה בענייני תרבות חינוך חברה ופוליטיקה, בנוסף לחוקי יסוד משפטי בשפה הערבית, הביאו להצלחה רבה ולפרגון על הדברים שנכתבו בסדרה שמורכבת מ-6 ספרים.
פרופסור ראנדה חיר עבאס מנהלת המכללה האקדמית הערבית לחינוך חיפה, הובילה יחד עם הצוות האקדמי והנהלת המכללה מפגש הפתעה לחלוטין להוצאת שני הספרים הנוספים, שמתווספים לסדרה שמגיעה כבר לתשעה כרכים, עשירי תוכן ופרסומים בעניינים מרכזיים בחיי החברה המקומית הישראלית מכל העדות, פוליטיקה, חינוך ומהלכים שונים בעולם ובמיוחד הקשרים הסמויים של מדינות אחת עם השנייה, מבלי שהאזרחים שמים לב לכל מה שמתרחש באזורים שלהם.
ד"ר חסין חמזה בנוכחות מרצים ערבים ויהודים, גברים ונשים, שאל את עו"ד זכי כמאל על משמעות פרסום המאמרים ועד כמה הם משפיעים על חיי עמים במזרח התיכון ובעולם. עו"ד זכי כמאל התייחס לחינוך ילדים בחברה הערבית בצורה יסודית ותקף את התופעה שלא נותנים עצמאות וחופש לילדים ובני נוער ולקח את הנוכחים למקומות שצריך שכל אדם ירגיש עוצמה ונוכחות בבית בהתנהגות עם ילדים, כדי להעניק לכל ילד את ההרגשה הטובה, בשיחה שמתנהלת בין הורה לילד, למרות הפרשי הגיל ובעיקר לכבד אותם ולא להעניש בכל בעיה שנוצרת.
בחלק המרכזי בעניין הערבים והמנהיגים בזמן מלחמה, עו"ד זכי כמאל תקף קשות את המנהיגים ואנשי המפתח שלטענתו מסיימים תפקיד ובמקום להתפנות לסייע ולעזור לחברה הקרובה, הם מעדיפים לפגוש חברים ולצאת לטיולים ולשחק שש בש ולעשן נרגילה ומעבר לזה אין להם שום תרומה למרות הניסיון הרב שיש להם.
עו"ד זכי כמאל: "אני חי בתוך עמי ורואה את הדברים מתוקף תפקידי כנשיא המכללה ועורך דין ותיק, אני מודע למה שהולך מסביב, חשבתי שהערבים יובילו גשר בין יהודים לערבים במזרח התיכון ומחוצה לו, אבל ההשפעה של המחשבה הלא טובה והלא משרתת את העם הולכת לדברים הקיצוניים בלבד, אין מחשבה לאהבה לאחדות, לאהבה אחד לשני, שנאה שולטת בכל פינה אפילו בין אחים, במקום לקדם ולהוביל, מעדיפים להתעסק בטפל, הם בנו בניינים גדולים שלא משרתים שום דבר עתידי, במקום שיובילו מחשבה של חינוך ובניית השכלה, הרוב מעדיף להנחית את האישה, לא עוזרים למשפחות הנזקקות ולא מסייעים לילדים בלימודים ובעיקר לא מתייחסים אליהם כבני אדם, זה עם שלא מכוון למקומות ברורים ונכונים וחבל".
פרופסור ראנדה חיר עבאס דיברה על האישיות המיוחדת והחזקה של עו"ד זכי כמאל ועל ההצלחה שהוביל במכללה הערבית לחינוך חיפה ובעיקר על המאמץ שעו"ד זכי כמאל עושה למען קידום ההשכלה הגבוהה במגזר הערבי בעיקר.
חשוב לציין שהמפגש המקדים התייחס לפתיחת שנת הלימודים ועד כמה זה חשוב לטובת הסטודנטים והצוות האקדמי והעובדים להתחיל בלי דחיות נוספות, בעניין הזה פרופסור ראנדה יחד עם עו"ד זכי כמאל והצוות הניהולי, פועלים מול מקבלי ההחלטות והמל"ג.
החזון שמובילים במכללה הערבית לחינוך חיפה, לקדם מחקרים בהשתתפות מלאה של הצוותים, בשנה שעברה לקחו חלק 48 מרצים שהיו מעורבים בעשייה, ועוד 77 מרצים שפרסמו מאמרים בכתבי עת, בנוסף ל-80 מרצים שקיימו הרצאות בכל מני כנסים בארץ ובחו"ל.
המכללה מכוונת לשנת הלימודים הקרובה, ופועלת לחיזוק הקשר החינוכי, מענה ותמיכה במערכת החינוך בצל המלחמה, לימוד שיטות חדשות בחינוך והוראה וחיזוק למידה דיגיטלית, למידה סינכרונית ואסינכרונית, המשך קידום מחקרים והצעות לקרנות מחקר ובעיקר חיזוק מעמד המכללה כמקום מרכזי לשיח אקדמי תרבותי וחברתי.