כפר הילדים חורפיש בית טוב לבנים ולבנות

ישנם הרבה ילדים שעוד לא הגיעו והכירו את הכפר וחשוב להציל אותם ולהביאם למשפחה המחבקת והמלמדת, טארק דג'ש מנהל כפר הילדים חורפיש פסיכולוג אוהב את המקום ובשבילו כל ילד הוא עולם שלם, עושה הכל להציל עוד ילד, טארק:"אחוז האקדמאיים בוגרי כפר הילדים עומד על 73%, בכפר הילדים עומדים על מאה אחוז גיוס לצבא".

03.12.2024 מאת: חסין חלבי, אמילי חלבי
כפר הילדים חורפיש בית טוב לבנים ולבנות

טארק דגש מנהל כפר הילדים בחורפיש

 

בשיחה לפורטל הכרמל והצפון, מנהל כפר הילדים טארק דגש מחדד שהם נותנים לילד להרגיש בבית, "כפר הילדים בחורפיש מל"י נחשב לבית חם עבור הילדים ונותן להם את הכל, במיוחד בתקופות קשות, נותנים לילד להרגיש בבית ונותנים להם את הטיפולים והמענים הרגשיים והחברתיים, מדובר בילדים רגילים שנקלעו למצבים קשים במשפחה, הם יכולים להשתלב בחברה ולהצליח".

 

"תקופת המלחמה הייתה תקופה מאתגרת, אנחנו שמענו את הכל וחיינו את זה, החזקנו וטיפלנו בילדים ובחרדות שלהם, היה קשה לעמוד בהנחיות פיקוד הצפון, ירדנו לכרמיאל לכפר הילדים ושם חיבקו אותנו".

 

"יש לנו אנשים טובי לב במדינה בכל המגזרים, למשל עיריית רעננה ועמותת חיים לחיים שמוביל חיים ברדה, שתומכת בנו, קרן הידידות שדואגת לנו ולביטחון שלנו, קק"ל שנותנת פעילות הפגה לילדים".

 

טארק: "אנחנו שייכים למשרד החינוך, תחת המינהל לחינוך התיישבותי פנימייתי ועליית הנוער, יש לנו צוות מורים מעולה, אני מציין לשבח את אייה חיראלדין שתומכת במקום בכל התחומים ובעיקר החינוך והפעילות, יש לנו כיתת קלט שמטרתה לסגור פערים, הילדים  מגיעים שחלקם הגדול לא היו בבית ספר, אז אנחנו סוגרים פערים ושולחים אותם לבתי ספר בחורפיש".

 

"הבתי ספר מחבקים את הילדים יחד עם כל תושבי חורפיש, אנחנו קולטים ילדים מגיל 3 עד גיל 18 וממשיכים ללוות את הבנים לצבא והבנות לשירות לאומי והן עדיין יכולות לישון בכפר הילדים, כל הזמן אנחנו דוחפים לאקדמיה, אחוז האקדמאיים עומד על 73 אחוז, כ- 50 אחוז מהילדים מצטיינים בבתי ספר".

 


טארק: "בכפר הילדים מקבלים תרומות, גם באופן פרטני, גם דרך עמותות ומוסדות וימי התרמה שאנחנו עושים. בפעילות שלנו בכפר הילדים, אנחנו לא מחסירים כלום מהילדים וכשיש תרומות אנחנו יכולים לתת לילד את הכי טוב שאפשר".

 


 

טארק: "אנחנו נמצאים בקשר הדוק עם ראשי הרשויות הדרוזיות, יש חלק מראשי הרשויות שנמצא בקשר טלפוני איתנו כל הזמן ומתעניינים במה שקורה, עכשיו שהמלחמה בצפון הסתיימה, אנחנו מתכננים להגיע לכל ראשי הרשויות.


 

"אנחנו מלמדים את החניכים שלנו על ערכים שכולנו אחים בעדה וצריכים לשמור על האחים שלנו, יחד עם החניכים שלנו חיבקנו את משפחות החללים, אנחנו נוטעים בילדים את ערך התמיכה במשפחות האלה והעזרה לחלש. הרגשנו כמה שמשפחות השכול זקוקות לביקורים האלה ולתמיכה הזו של הילדים שלנו".


 

טארק: "יש הרבה ילדים שהם צריכים את המקום הזה, לא פחות ממאה ילדים, שאין להם את התנאים לגדול ולהתפתח בצורה תקינה, היום יש לנו חמישים ילדים, המקום הזה יכול לגדל אחים ביחד וזה מה שמאפיין את המקום, אחים יכולים לגדול יחד בבית עם ביטחון , עם אוכל חם, למידה ודאגה לחום ואהבה, מגיע לילדים לחיות בכבוד, 85 אחוז מהילדים שלנו הם אחים".

 

"יש לנו צוות חינוכי רחב, שמרכזת אוסנת עאמר, יש אחראית למידה, מורות במשפחתונים, חוגים ותמיכה לימודית, שזה שעות עזר, מגייסים מורות לסגירת פערים בתחומים עיקריים, כמו פיזיקה, עברית, אנגלית ועוד. בזכות ההקפדה של הורי הבית בתוך הכפר והצוות החינוכי, החניכים שלנו מצליחים.

 

טארק: "ההורים שלנו בכפר הילדים, הם הורים שמעתיקים את המגורים שלהם לתוך הכפר ועובדים עם כ-12 ילדים, בנוסף לילדים הביולוגיים שלהם, זו מצווה והם נותנים מהלב. הורי הבית בכפר עובדים במשרה וחצי, האישה במשרה מלאה והבעל בחצי משרה, הם מקבלים מעטפת מצוות טיפולי וצוות חינוכי איך לטפל בכל הילדים, איך להתייחס לכל ילד וילד, לשמור על חיי משפחה. הבוגרים שלנו חוזרים אחר כך לכפר ונותנים מהלב והופכים להורי בית".

 

"יש לנו 100% גיוס לצבא ו-100% גיוס לשירות לאומי, הבנים שלנו מוכרים כחיילים בודדים, מקבלים מעטפת מלאה כדי שהגיוס שלהם יהיה יותר קל ומשמעותי, בשנים האחרונות השפה העברית ירדה ואנחנו עובדים על זה לשפר את המצב, אנחנו מרגישים שהשפה העברית זו החולשה אצל הנוער שלנו, יש לנו מורה לעברית מדוברת, בנוסף יש חיילים מגרעין נח"ל שהם מלווים את הילדים שלנו, ע"מ לשפר את השפה".

 

תגובות

מומלצים