כך נראה יום המחקר 2025 ברמב"ם
גדול יותר מאי פעם, לאחר שלא התקיים במהלך שנת 2024 כתוצאה ממלחמת חרבות ברזל, חזר אירוע המחקר השנתי של רמב"ם לקדמת העשייה המחקרית, עם מספר נתוני שיא של מחקרים ביוזמה של חוקרים ורופאים מבית החולים - ממגוון דיסיפלינות קליניות.
צילום: דוברות רמב"ם
אירוע יום המחקר מארח השנה אורחים מובילים בתחומם ממוסדות המחקר הנחשבים בישראל הן להרצאות והן לנטוורקינג, עם חוקרים מתחומים שונים, כשבין השמות ניתן למצוא את פרופ' יפעת מרבל ממכון ויצמן, ויעקב ניצן, יזם, ששיתף את הקהל החוקר באתגרים הגדולים של חברה קטנה, העומדים בפני הצוות בבואם לפתח מכשור רפואי.
לקראת יום המחקר הוגשו על-ידי חוקרי בית החולים 160 תקצירי מחקרים, מהם נבחרו 7 תקצירים מצטיינים שהוצגו על הבמה לפני הקהל, במגוון נושאים, החל מטיפולים חדשניים לסרטן שחלה, הדמיות חדשות למחלות לב, ניטור ילדים בטיפול נמרץ, ועוד. בנוסף, לובי בית החולים אירח במהלך השבוע 80 פוסטרים מצטיינים של חוקרי וחוקרות בית החולים ממגוון תחומים, מה הביא לחשיפתם בפני אלפי העוברים והשבים שנכנסים לרמב"ם מידיי יום.
ד"ר יניב דותן, מנהל מכון ריאות ברמב"ם וממארגני יום המחקר: "אני שמח שהחלטנו לקיים את יום המחקר השנה למרות המצב הביטחוני. כשתכננו את יום המחקר, בית החולים פעל מקומה 3- בחניון התת-קרקעי והממוגן, והיו אזעקות מדי יום, אבל קבענו תאריך וקיווינו לטוב. אני שמח שאנו בתקופה שקטה ובעיקר על תהליך החזרת החטופות והחטופים, דבר המאפשר קיום שגרה עם מעט פחות חרדה ויותר שמחה.
פרופ' ליאור גפשטיין, מנהל אגף המחקר ברמב"ם: "אגף המחקר ברמב"ם הוא ביתם של מאות חוקרות וחוקרים, ואנשי צוות רפואי העוסקים במגוון תחומי מחקר בסיסי, תרגומי, וקליני. יום המחקר ברמב"ם הוא לא רק תצוגה של הישגים מדעיים, זהו חלון לעתיד הרפואה. חוקרות וחוקרים, רופאות ורופאים, סטודנטים ומובילי דעה מתכנסים יחדיו כדי לשתף תגליות, להציג חידושים ולשאול את השאלות שישנו את פני הרפואה. האירוע כולל הרצאות מפתח של חוקרים מובילים מהארץ, הסיפורים מאחורי מיזמי חדשנות וטכנולוגיות רפואיות ששינו את פני הרפואה, תצוגות פוסטרים המציגות את מיטב המחקרים של חוקרי בית החולים, ומושבי דיון אינטראקטיביים."