אין על מרק עוף

18.12.2024 מאת: פורטל הכרמל והצפון
אין על מרק עוף

 צילום שירן כהן שי

 

אין על מרק עוף ולא רק כשחולים! מתכון למרק עוף עם קרעפלך בשר

 

מבקשת להציע אייטם:

 

מתכון למרק עוף עם קרעפלך בשר

באדיבות נעמן וערוץ 24

מרק עוף:

2 כרעיים

4 כנפיים

3 גזרים קלופים

2 קישואים

2 בצלים לבנים

2 שורש פטרוזיליה

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

מלח, פלפל

 

אופן ההכנהמוזגים 4 ליטר מים לתוך סיר. חותכים גס את כל הירקות ומכניסים יחד עם עשבי התיבול לתוך הסיר. מביאים לרתיחה, מכניסים את העופות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים כשעה וחצי (מקפים את הקצף מדי פעם).

 

קרעפלך:

מצרכים לבצק ל-40 יחידות:

500 גרם קמח לבן

25 גרם מלח

250 מ"ל מים רותחים

1 ביצה

25 גרם שמן קנולה

למילוי

1/2 קילו טחון בקר מצלעות

2 בצלים קצוצים

מלח, פלפל

 

הכנת הבצק שמים קמח, מלח ומים רותחים בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה. אחרי כשלוש דקות מוסיפים את הביצה והשמן וממשיכים ללוש כחמש דקות נוספות. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
בינתיים, מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשתנה הצבע. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומצננים. מוציאים את הבצק, מרדדים לעובי דק וקורצים עיגולים בקוטר הרצוי, ממלאים במילוי.

 

ניתן לבשל את הקרפעלך בסיר עם מים רותחים בקבוצות של 6-7 יחידות כל פעם. כשהם צפים - להוציא ולהכניס נגלה נוספת.

 

אופציה שניה: לקראת הגשת המרק, להכניס את הקרפעלך לסיר המרק המבעבע עד שהם צפים ואז להגיש את המנה.

 

תגובות

מומלצים