אופים לכם את החג

לרגל חג השבועות רשת נעמן, המובילה את עולם הבישול, ההגשה והאירוח, בשיתוף מיס פטל, מגישים לכם נבחרת מתכונים המתאימים במיוחד לארוחת חג, ובכלל! לפניכם 3 מתכונים מיוחדים לשבועות, קלים להכנה וטעימים שתרצו להכין שוב ושוב.

11.06.2024 מאת: רשת נעמן
אופים לכם את החג

צילום שרית נובק

 

אופים לכם את החג - 3 מתכוני שבועות מנצחים בהמלצת נעמן ומיס פטל

 

לחם חלב

אם עדיין לא יצא לכם לאפות לחם חלב רך ואוורירי ובמרקם נימוח, חג השבועות המתקרב ובא הוא הזדמנות נהדרת. מדובר באחד הלחמים הטעימים ביותר שתכינו! מושלם לפרוסה עם חמאה וריבה או כטוסט, והוא יעלם לפני שתספיקו לשים לב.

המצרכים:

500 גרם (½3 כוסות ועוד כף) קמח לחם

10 גרם (כף גדושה) שמרים יבשים

30 גרם (½2 כפות) סוכר

360 גרם (½1 כוסות) חלב

25 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר

5 גרם (1 כפית) מלח

 להברשה:

2 כפות חלב

 אופן ההכנה:

מכניסים קמח ושמרים לקערת המיקסר ומערבבים. מוסיפים סוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים את שאר המצרכים: חמאה, חלב ומלח, ולשים במהירות בינונית כ-10-15 דקות לקבלת בצק רך.

מכסים את הקערה בניילון או במגבת ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כ-45-60 דקות.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים ומגלגלים כל חלק לקבלת 3 גלילים.

מניחים את הגלילים בתבנית, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת, כ-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את הבצק בחלב, מכניסים לתנור ואופים כ-25-30 דקות.

מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומניחים לצינון.

 

מאפה תלישות פסטו גבינות

המצרכים:

400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח

6 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים

5 גרם (1 כפית) סוכר

5 גרם (1 כפית) מלח

1 ביצה 

120 גרם (½ כוס) מים

60 גרם (¼ כוס) חלב

50 גרם חמאה רכה

 למילוי:

½ כוס פסטו

100 גרם חמאה רכה

150 גרם מוצרלה (פרוסה או מגורדת)

2 שיני שום כתושות

 לציפוי:

2 כפות חמאה רכה

 אופן ההכנה:

מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים סוכר ומערבבים.

מוסיפים את יתר החומרים ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וחלק (אם הבצק יבש מדי – מוסיפים עוד קצת מים. אם דביק מדי – מוסיפים מעט קמח).

מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה למשך כ-45-60 דקות עד להכפלת נפח (או במשך הלילה במקרר).

מערבבים בקערה חמאה, שום כתוש ופסטו. 

מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים אותו ל-12 ריבועים.

מרדדים כל ריבוע למלבן דק בגודל כ-10*12 ס"מ.

מורחים את מלבן הבצק בחמאת הפסטו, מניחים במחצית ממנו מוצרלה ומקפלים את מלבן הבצק באמצע.

ממשיכים כך עם שאר הבצק, ומסדרים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת.

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מברישים את הבצק מלמעלה בחמאה רכה, מכניסים לתנור ואופים כ-50 דקות, עד שהבצק מזהיב.

 


עוגת גבינה טירמיסו

לבסיס:

200 גרם ביסקוויטים

100 גרם חמאה מומסת

25 גרם (2 כפות) סוכר

2 כפות אספרסו

 

לשכבת הבישקוטים:

חפיסת בישקוטים

240 גרם (1 כוס) אספרסו

1 כף ברנדי / רום

 

למלית:

500 גרם מסקרפונה

250 מ"ל שמנת להקצפה

10 גרם (1 כף) אבקת סוכר

250 גרם גבינת שמנת

1 כפית תמצית וניל

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

 

לציפוי:

250 מ"ל שמנת להקצפה

10 גרם (1 כף) אבקת סוכר

20 גרם (2 כפות) קקאו

 

 אופן ההכנה:

מכינים את הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ואספרסו ומערבבים היטב. מהדקים לתחתית תבנית אפייה מתפרקת. מכניסים להתייצבות במקרר לכ-15 דקות.

 

בינתיים מכינים את המילוי: מערבבים היטב ביחד מסקרפונה, גבינת שמנת, סוכר ותמצית וניל. מקציפים את השמנת עם כף אבקת סוכר. מוסיפים מחצית מכמות השמנת לתערובת המסקרפונה ומקפלים בעדינות עד לאיחוד.

 

מרכיבים את העוגה: יוצקים שליש מהתערובת על הבסיס ומיישרים. מערבבים אספרסו עם רום / ברנדי, טובלים מחצית מהבישקוטים ומסדרים מעל לשכבת הגבינה. מכסים את הבישקוטים במחצית מתערובת הגבינה שנותרה ומיישרים. חוזרים על הפעולה – מסדרים מעל בישקוטים טבולים באספרסו ומעל את שארית תערובת הגבינה.  מכסים מעל בקצפת שנותרה ומפזרים מלמעלה קקאו. מכניסים להתייצבות במקרר לכ-4 שעות.

 

 

לקראת חג השבועות מציעה רשת נעמן  מגוון מוצרים שיהפכו את שולחן החג למרשים יותר ואת ההכנות לארוחה החגיגית לפרקטיות, קלות ומהנות יותר. בסניפי נעמן ברחבי הארץ ובאתר האון ליין ניתן למצוא מגוון עשיר של סירים ומחבתות באיכות בלתי מתפשרת, תבניות בישול ואפייה בשלל גדלים וסירי ג'חנון מעוצבים, אביזרים להגשת גבינות מושקעת ואלגנטית, מבחר רחב של כלי אירוח צחורים ועוד.

 

נעמן מאחלת ללקוחותיה חג שבועות שמח ושקט ומעניקה 40% הנחה על מאות מוצרים מקולקציית אביב-קיץ 2024, בקניית 2 פריטים ומעלה.

 

בתוקף עד 9.7.24 ו/או עד גמר המלאי

 

תגובות

מומלצים