מי בעיקר מתנגד לתכנון בכפר הדרוזי?
חשוב שהציבור יבין שתכנון הוא הפתרון לכבישים, לחשמל ולתשתיות, ולכל דבר חיוני שתושב רוצה, ואל תגידו למה בעיר יש גן משחקים ואצלנו לא, זה הוא מאמר המסביר מצוקה של תושבים שהם שבויים בידי בעלי השליטה, שמחזיקים ברוב האדמות והם אלו שמתנגדים לתכנון.
הבעיות העיקריות של הכפר הדרוזי זה תכנון, כי אין מספק אדמות לרוב האוכלסייה, הרשות המקומית והמדינה לא הכינו קרקעות עתידיות לבניית שכונות חדשות כמו בעיר, הם העדיפו ללכת לפי רחש המקומיים שכל הבניה תתקיים על קרקע פרטית, ללא תכנון וללא כביש ושירותים חיוניים.
במקרים אחרים יש מתחמים שניתן לאכלס אותם מיידית, אבל מה לעשות שאותם בעלי הון בעיקר מתנגדים, בטענה שהחלוקה לא טובה והמחיר יקר ומספר הדירות על דונם לא טוב וכך פרויקטים גדולים שיכולים לתת פתרונות מידיים מחכים הרבה זמן ולא מתקדמים.
במקום שיש בו תכנון שטח האדמה מקבל תוקף דרישה של אזור נדל"ן והמחיר הופך למשמעותי, ובמקביל הרשות מקבלת סכומי כסף גדולים כהכנסה לקופת המועצה, שחוזר להתפתחות הישוב.
איפה שאין תכנון יש יותר ברדק ואין שום תשתיות והתושבים בצדק טוענים שאין להם אספקת חשמל ותנאים טובים וכך אין כביש רחב ואין כלום. וכל זה בגלל העדר אכיפה של הרשות המקומית שלא דואגת מראש לעצור בניה איפה שאין תכנון.
מה שעולה מהדברים, שבעלי הקרקעות הם אלו שמחזיקים את המועצה ומפריעים לקדם תכניות עתידיות בכל מני טענות, ולצערינו הציבור המבולבל לא מבדיל בין טוב לרע ומה הכוונה של אותם בעלי הון, שבמשך שנים משמיעים את אותה מנגינה בלי הפסקה, כי הם מפחדים על הרכוש שלהם והבניה שביצעו שלא יהרסו להם, כך כולם סובלים בגלל אותם בעלי שליטה בקרקעות.
היום בפועל אין ראש מועצה חזק, שרואה את העתיד של הצעירים והצעירות, מה שאיכפת לרוב זה ציבור בעלי השליטה, שגורר אחריו דעה וציבור, שלא מבין איזה מחיר הוא משלם.
הפתרון להתפתחות הכפר הדרוזי זה תכנון איחוד וחלוקה ומניעת בניה בשטח מתוכנן ושטחים ציבוריים, כך ניתן למנוע קנסות וצווי הריסה עתידיים ולפתח ישוב בצורה עניינית עם אופק עתידי למען הדורות הבאים.
כל הערה או תגובה ניתן לשלוח למיל editor@karmel.co.il או בהודעה למספר טל 0545823934