"מזמן יודעים שכן אפשר לגעת בחלל"
העדה הדרוזית מצמצמת פערים ועוסקת בשליחת לוויין לחלל, שתפקידו לבדוק חלקיקים והשפעתם על לוויינים, מגד תאבת יזם חברתי טכנולוגי, מהנדס מכונות במקצועו, שהוביל את מרכז החלל בירכא ובשנים האחרונות מלווה פרויקט הלוויין בתיכון אחווה ירכא, מגד על הפרויקט והחלל.
מגד תאבת, מנחה שמלווה תלמידים בפרויקט החלל בתיכון אחווה ירכא בשיחה לפורטל הכרמל והצפון: "אנחנו משדרים ננו לוויין לחלל לגובה 500 ק"מ, ואשר אמור לבדוק את החלקיקים שמגיעים מהשמש ומהגלקסיה לכדור הארץ, יש חשיבות לחלקיקים האלה שהם טעונים ויכולים לפגוע בלוויינים וברכיבים אלקטרוניים, אנחנו רוצים לבדוק איפה יש חלקיקים יותר ואיפה פחות, זה תלוי מאד בשדה המגנטי של כדור הארץ ובאטמוספירה".
מגד: "מזמן יודעים שכן אפשר לגעת בחלל, יש היום חלל חדש שהרבה חברות אזרחיות פרטיות מעלים אסטרונאוטים ולא רק לוויינים, חוסר מודעות של אנשים מביא אותם לחשוב שלא קיים דבר כזה של נגיעה בחלל".
מגד: "אנחנו צריכים לדאוג לכל האנושות ושאנשים יעשו דברים טובים, כמו נגיעה בחלל, תמיד המדע מתפתח ומתקדם, החללית בראשית בארץ שעלתה ב 2019 גרמה לעלייה במספר הסטודנטים שהולכים ללימודי אווירונאוטיקה וחלל, ולסקרנות והתפתחות של יותר תחומים, חלל זה לא רק אסטרונומיה וכוכבים, זה גם טכנולוגיות לחלל".
מגד: "ננו לוויינים זה נושא חדש, שפותח בארה"ב וישראל היא המדינה המובילה בתחום, תלמידים בישראל העלו עד כה 8 לוויינים, מהמגזר הערבי והיהודי ועכשיו מעלים את תבל 2 ובו קבוצה דרוזית אחת מירכא, תלמידים צריכים לשאוף ולעבוד, המדינה משקיעה הרבה כסף בתחום זה, הפרויקט שלנו עולה 2 מיליון ש"ח, מאחר והרכיבים מאד יקרים וגם השיגור עצמו".
מגד: "התלמידים מרגישים שאפשר לשתף פעולה, הם יצאו לאוניברסיטאות ועבדו מול קבוצות מכל הארץ ולמדו עם צוות מקצועי מאונ' ת"א שמוביל את כל הפרויקט. בנוסף המשפחות של התלמידים תמכו ועזרו והרגישו חלק מהפרויקט".
מגד: "הסוד להצלחה בתחום החלל זה היוזמה והאנשים, בירכא זה התחיל ב-2012 כשהוקם מרכז החלל בירכא ואנחנו המשכנו להוביל את זה קדימה, צריך רק רצון ולהיות מעורבים".
עוד בנושא: "תיכון אחווה ירכא בדרך לחלל"