על החרם האקדמי הבריטי
לאחרונה התבשׂרנו שאגוד המרצים הבריטי המאוחד, ה-UCU, התאסף בעיירת הנופש בורנמות', והצביע לחזור ולקדם את החרם האקדמי על ישׂראל, המחאה היא, כמובן, נגד כיבוש יהודה ושומרון (את עזה כבר פינינו!) ודיכויו של העם הפלשׂתיני

בסיעתא דשמייא
בעניין זה לא נותר אלא להביא את דבריו של פרופ' סרי נוסייבה, אדם שיש לו קשר
ארוך ועמוק עם הארץ: "החרם האקדמי נגד ישׂראל מטעמים פרו-פלשׂתיניים מסכל את אותה מטרה שהוא מנסה להשׂיג. במקום להפוך את האקדמיא לגשר לשלום, הורסים את אפשרויות ההדברות." (כך בהצהרה רשמית, שהופנתה לראשי האוניברסיטאות בארץ באביב האחרון).
כדאי לשׂים את הדברים בהקשרם: בכל מקום בו נאלצו הבריטים לפנות את הארצות שכבשו, כדי להקים את האימפריא בה השמש אינו שוקע לעולם, דאגו לסכסך את המקומיים היטב אלה באלה לפני שעזבו. כך בהודו ובפקיסטן, כך בקפריסין, כך באירלנד עצמה, כה קרוב לבית. גם כאן דאגו הבריטים להשאיר אחריהם שׂנאה יוקדת וחשבון דמים פתוח.
כעת שאלו את עצמכם/ן – מהם הסכסוכים המפריעים ביותר כיום לשלום העולם? דומה שארץ-ישׂראל וקשמיר הם המועמדים הבטוחים לזכות במקומות הראשונים. אחרי הכל, נשק גרעיני מעורב בשני הסכסוכים. עיראק, מועמד ראוי למקום השלישי והמכובד, היתה נתונה לשלטון בריטי לפני שזכתה לעצמאות. רק בצפון-קוריאה הבריטים לא היו מעורבים, ברוך השם
יעשׂו טוב הבריטים אם יפשפשו בעברם הם, לפני שיטיפו לאחרים. ואם הם רוצים להביא תועלת, יואילו נא לקבל אצל בבית פליטים מהארץ.
לא יהיה מוגזם לאמר, שאי-אילו תושבים של מחנות הפליטים אצלנו ובארצות ערב ישׂמחו על ההזדמנות להחליף את מקום גלותם הנוכחי, ולצאת לנפוש דור או שניים בלונדון או בבורנמות'.
פורסם ברוטר נט קישור
ד"ר אורי אמיתי מלמד בחוג להסטוריא באוניברסיטת חיפה-הר הכּרמל
לקריאת מאמרים נוספים:
http://www.yehudemo.org/
http://www.kol1.org/
http://www.studentfight.org.il/