רוקדים למען זכויותיהן של הנשים באיראן
סרטון וידאו עוצמתי בהובלת מונטנה טאקר, משפיענית רשת פרו ישראלית, ונטלי סננדג'י, שורדת טבח פסטיבל "נובה", זוכה לתשומת לב עולמית ושיתוף מיוחד מצד הנסיכה נור פהלווי, נצר לשושלת המלוכה האחרונה באיראן.
סרטון הסברה בהשתתפות שורדת פסטיבל ה"נובה" יחד עם כוכבת הרשת מונטנה טאקר ותמיכת הנסיכה האיראנית הגולה נור פהלווי זוכה לחשיפה בינלאומית רחבה
הסרטון, שצולם ביפו, הוא הרבה מעבר לאמנות הוא כלי לשינוי תודעתי במאבק על זכויות נשים והצגת האמת על המתרחש באיראן. לצפייה בריקוד: לחצו כאן. כוריאוגרפיה: איריס דלשד מימון.
מונטנה טאקר, יוצרת תוכן בינלאומית בעלת מיליוני עוקבים, חברה לנטלי סננדג'י ולרקדניות אנסמבל "שיראז", מיזם לקידום התרבות הפרסית, כדי להציג את סיפורן של הנשים האיראניות הנאבקות מול עריצות המשטר. "המשטר האיראני משתמש באלימות וברדיפה כדי להשתיק נשים, אבל האומץ שלהן וההתנגדות שלהן צריכים להיות מקור השראה לכולנו", אמרה טאקר. נטלי סננדג'י, ניצולת טבח נובה, אומרת כי "הנשים באיראן נאבקות לא רק על זכויותיהן, אלא על עצם חייהן. הן עוברות עינויים, אלימות מינית ומעצרים שרירותיים - וכל זאת רק בגלל שהן מבקשות חופש ושוויון."
הסרטון הופץ בשיתוף פעולה עם הנסיכה נור פהלווי, בתו של יורש העצר לשעבר רזא כורש עלי פהלווי ונכדתו של השאה האיראני האחרון. הנסיכה, הידועה בתמיכתה בזכויות נשים ובמאבקה במשטר האיראני, הביעה את הזדהותה עם המסר העוצמתי של הריקוד. הריקוד, שעלה ברשתות החברתיות, זכה כבר למיליוני צפויות והפך לכלי עוצמתי לחשיפת האמת על הדיכוי באיראן. בתקופה שבה המשטר האיראני משתמש ברשתות החברתיות להפצת תעמולה, הסרטון מציג לעולם את המציאות הקשה של הנשים האיראניות.
המשטר האיראני מנסה לטשטש את ההפרות השיטתיות של זכויות אדם, אבל בזכות יוזמות כאלה ניתן להציג את האמת באופן חזותי, מרגש ובלתי ניתן להכחשה.
"הרשתות החברתיות הן שדה הקרב החדש", ציין סשה רויטמן-דרטווה, מנכ"ל התנועה למאבק באנטישמיות. "באמצעות סרטון זה הצלחנו להעלות את המודעות לדיכוי הנשים באיראן ולמנוע מהמשטר לספר את הסיפור השקרי שלו." מאז המהפכה האסלאמית, הנשים באיראן סובלות מדיכוי ממוסד. הן נאבקות בחוקים מפלים, נאנסות ונעצבות בגלל דרישתן לשוויון בסיסי, ולעיתים אף מוצאות להורג. המחאה ההיסטורית שפרצה לאחר מותה של מהסה אמיני סימנה שינוי, אך המאבק רחוק מסיום. ברקע זה, הריקוד מייצג סולידריות בינלאומית עם נשים אמיצות אלו.
מונטנה טאקר ו"התנועה למאבק באנטישמיות" משתפים פעולה מאז אסון ה-7 באוקטובר בהסברה בינלאומית נרחבת. לסרטון הנוכחי קדם סרטון ריקוד שביצעה טאקר עם שורדות שבי ובנות משפחה של חטופים, שצולם באצטדיון רמת-גן בלוקיישן המדמה את מנהרות חמאס, הפך לוויראלי, זכה לתשומת לב עולמית והפנה זרקור בינלאומי למצוקת החטופים השבויים בעזה תוך הדגשת הקריאה לשחרורם (קישור).
בנוסף, לפני מספר חודשים יזמו טאקר והתנועה למאבק באנטישמיות ריקוד וקליפ מיוחד ומטלטל שצולם באתר הנובה (קישור), בו השתתפו, יחד עם מונטנה, גם ניצולות מסיבת הנובה.
הריקוד המרגש, שהפך לוויראלי, זכה ליותר מ-10 מיליון צפיות וסייע בהעלאת המודעות העולמית לטבח הנורא ולתהליך השיקום שעוברים הניצולים.
אודות "התנועה למאבק באנטישמיות" (קישור): התנועה נוסדה בשנת 2019 והפכה מאז הקמתה לקול מוביל במאבק הבינלאומי באנטישמיות. התנועה פועלת בזירה הדיפלומטית הבינלאומית, מטפחת בריתות פורצות דרך ומנהלת מאבק בתופעות האנטישמיות הישנה והחדשה בזירה הדיפלומטית וההסברתית בארה"ב, באירופה, באמריקה הלטינית ועוד.
המרכז לחקר האנטישמיות (ARC), גוף המחקר של התנועה למאבק באנטישמיות, עורך ניטור ומעקב אחר גילויי אנטישמיות בזירה הבינלאומית ומנתח את התקריות מבחינה כמותית ואיכותית, עוקב אחרי הפגיעה ביהודים אחרי ה-7 באוקטובר בצל המלחמה ועוד.
סשה רויטמן-דרטווה, מנכ"ל התנועה, הקים בעבר את מדור הניו-מדיה בחטיבת דובר צה"ל וניהל אותו במהלך המבצעים "עמוד ענן", "צוק איתן", חטיפת ורצח שלושת הנערים ושחרור גלעד שליט. כמו כן עמד בראש יחידת המאבק בדה-לגיטימציה של ישראל בעולם במסגרת "הקונגרס היהודי העולמי".