המאבק בסחר בבני אדם חוצה מדינות
היחידה לתיאום המאבק בסחר בבני אדם בחטיבה החברתית פרסמה זו השנה השלישית את הדוח השנתי שלה, הדוח, שמתייחס לשנת 2023, כולל נתונים של כלל העשייה הממשלתית הנוגעת למאבק בסחר בבני אדם, כדי להביא בפני הציבור את המידע הרלוונטי, ולהעלות את המודעות הציבורית לתופעה.
דוח היחידה לתיאום המאבק בסחר בבני אדם לשנת 2023 הדו"ח מתייחס לפעילות גורמי הממשלה בכל מישורי המאבק בסחר אכיפה, מניעה והגנה
המאבק בסחר בבני אדם הוא מאבק גלובלי, חוצה מדינות, אשר משתנה ומתאים עצמו תדיר, בהתאם לתמורות התכופות החלות בדפוסי הסחר בעולם. מדינת ישראל רואה עצמה שותפה מחויבת למאבק הבין לאומי המתמשך לביעור תופעות מחליאות אלה מהחברה, בכדי להבטיח עבור כל אדם, את האמור בסעיף לעיל.
זיהוי קורבנות סחר בבני אדם והחזקה בתנאי עבדות השלב המקדמי להגנה על קורבנות סחר בבני אדם הוא שלב הזיה וי. ניצול הקורבנות יתקיים לרוב הרחק מעיני הרשויות, ו לכן קיים קושי באיתורם ובזיהויים. כך למשל, עובדים זרים בחקלאות נמצאים ביישובים מרוחקים ועובדי סיעוד נמצאים בבתיהם הפרטיים של המטופלים.
עם זאת, קיימים גם דפוסים של סחר אשר מתקיימים בפומבי ולעיני הציבור, אך לא תמיד הדבר מעורר חשד כיוון שמדובר בתופעות שאינן מוכרות ונפוצות בציבור ובתקשורת.
כדי לזהות את הקורבנות, נדרשת מודעות מצד הציבור ומצד אנשי מקצוע כגון צוותים רפואיים, עובדים סוציאליים, שוטרי משטרת ישראל וגורמי אכיפה אחרים, לנורות האדומות שעשויות להעיד על כך שאדם הוא קורבן לעבירות הסחר בבני אדם: