ראשי המועצות הדרוזיות לנתניהו "מצבנו טוב לא צריך חקיקה"
פורום ראשי הרשויות הדרוזית טוען כי העדה הדרוזית מקבלת את כל זכויותיה במדינה כולל שוויון ולכן לא צריך לעגן זכויות העדה או למצוא פתרונות לסוגיות הבנייה, וביקשו לדחות את הטיפול בבעיות של הדרוזים עד לאחר הבחירות, נראה כי ראשי הרשויות לא רוצים מעורבות של אנשי מקצוע בכירים בכל התחומים מטעם העדה.
במכתב שנשלח על ידי יאסר גדבאן וג'בר חמוד, מבקשים מראש הממשלה נתניהו לא לדון בחוק ייחודי לעדה הדרוזית ובאמנה המעגנת את זכויות העדה ויישוביה. האמנה המוצעת הינה חלק מחוק המסדיר את כל בעיות העדה הדרוזית כולל בנייה, חינוך, תעסוקה ועוד.
בהתאם לאמנה שהינה חלק מהצעת חוק עיגון מעמד העדה הדרוזית, תוקם ועדה פרטנית לכל יישוב דרוזי, בראשות ראש המועצה המקומית. החוק והאמנה מבטיחים כי תקציב הרשויות הדרוזיות יהיה חלק מתקציב המדינה ולא יהיה צורך בעוד תוכניות חומש.
החוק והאמנה הובאו כבר לידיעת ראשי הרשויות הדרוזיות בשנת 2019 וגם לחברי הכנסת הדרוזים. ראשי הרשויות הסכימו לכך.
לאחרונה חלה תפנית תמוהה. במקום לקדם את החוק והאמנה שהסכימו לה ממשלת ישראל, ראשי הרשויות מתנגדים לכך.
מעניין כי לאחר מכתב ראשי הרשויות מים 31/08/23, המתנגד לחוק ולאמנה, הממשלה אישרה להם 76 מליון שקל במזומן.
האם נעשה דייל מאחורי הקלעים בין ראשי הרשויות לבין הממשלה כדי לקבל כסף ערב הבחירות?, על חשבון טיפול ייסודי בבעיות העדה הדרוזית?.
נראה כי אחד הסעיפים שמדאיג את ראשי הרשויות באמנה המוצעת, שילוב אנשי מקצוע בכירים מטעם העדה הדרוזית, ולא מטעם המדינה בתחומי התכנון והבינוי, הכלכלה והתעסוקה, האקדמיה, החינוך, התרבות והמשפט.
נראה כי ראשי הרשויות לא רוצים "מעורבות" של אנשי מקצוע בכירים בכל התחומים מטעם העדה. ויש לציין כי רבות דובר על העדר מקצועיות של ראשי הרשויות מול מוסדות המדינה.
האם ראשי הרשויות חוששים כי אנשי מקצוע בלתי תלויים יגלו את החולשות שלהם מול המדינה?. האם חוששים כי אנשי המקצוע מטעם העדה יגלו כי הדרישות של ראשי הרשויות הן רק תקציבים ולא תהליכים וחזון ?. הדבר מוזר מאוד, נוכח העובדה כי בהתאם להצעה ראשי הרשויות יהיו שותפים במינוי אנשי המקצוע.