דרישת תושבי כפרי הגולן הדרוזים לבחור מועצה בעצמם

הנתק של המועצות מהתושבים בכפרי הדרוזים ברמת הגולן, קולות עולים מהרבה תושבים בגולן, העיתונאי חמד עוידאת וחבריו לא יושבים עוד בצד ויוצאים בדרישה בכל הכלים, לקיים בחירות ב4 כפרים בגולן, לדברים

06.10.2015 מאת: פורטל הכרמל והצפון
דרישת תושבי כפרי הגולן הדרוזים לבחור מועצה בעצמם

בתאריך 22-5-2011 התייחסנו לסוגיה עם עו"ד חיים נתיב, שדאז פנה ולא פעם לשר הפנים לקבל התייחסות בעניין.

הדרישה של הציבור בכפרים באה מתוך ידע לזכויות שלהם, הם אלה עו"ד, עיתונאים, רוקחים, רופאים ואנשים פשוטים שרוצים להיות שייכים למה שקורה, לא רק לשלם ארנונה ומיסים כאשר בצד השני אין קשר ויש נתק מוחלט עם התושב מכל הבחינות, כאילו הם לא שייכים למדינה ולמקום הזה שיש בו חוק וסדר.

חמד אומר לנו: "האנשים אצלנו ב 4 הכפרים רוצים שינוי זה הכל, זה לא יכול להמשיך בצורה הזו, הצעירים של היום מכל הקשת החברתית, דורשים ניהול תקין, מתן שירות להתפתחות הכפר, ובעיקר לצמצם את הפער והמרחק שנוצר בין התושב למי שעומד בראש הרשות, הדרישה שלנו שיבואו אנשים משכילים ומבינים עניין, שבאים במגע עם המנהיגות הדתית והחברתית, ולא מה שקורה היום, שהכל מנותק, דרוש אנשים רציניים שינהלו את המועצה בצורה נכונה".

חמד: "שלחנו מכתבים בהם דרשנו לפעול לקיום בחירות חופשיות בכפרים אצלנו בגולן, אנחנו לא סוג ד', אנחנו אזרחים שמגיע לנו כמו כל מקום אחר בארץ".

למה אין בחירות לרשויות הדרוזיות ברמת הגולן?

עו"ד חיים נתיב שמייצג תושב מרמת הגולן מחכה לתשובתו של שר הפנים אלי ישי, למה לא מתקיימות בחירות בישובים הדרוזים ברמת הגולן?, יצאנו לבדוק.

עו"ד חיים נתיב אומר: "זה דבר מעניין שלא הייתי מודע אליו שברמת הגולן במועצות הדרוזיות לא מתקיימות בחירות, על פי חוק, היו צריכים לפני הרבה שנים מאז שישראל סיפחה את רמת הגולן לקיים בחירות, ככל הנראה שאנחנו בזמן הקרוב נביא את זה לדיון משפטי".

ראש מועצה לשעבר תושב רמת הגולן שהעדיף להישאר בעילום שם, אמר לנו: "מאז שישראל סיפחה את הישובים שלנו מעולם לא התקיימו בחירות דמוקרטיות בישובים, ככל הנראה שזה נבע בגלל שחלק מהתושבים סירבו לקבל תעודות זהות ישראליות, מי שרצה לכהן בתפקיד נבחר ציבור במועצה הממונה, הגיש מועמדות ונבחר ע"י ועדה שהביאה את אישורו לשר הפנים, כך אנחנו מתנהלים מאז שישראל נמצאת כאן".

יש לציין שלפי החוק, כל אזרח יכלו להשתתף בבחירות לבחירת נציגיו למועצות המקומיות, גם אם אין ברשותו תעודת זהות ישראלית ניתן להסתפק באישור תושב, אבל אזרח שאין ברשותו תעודת זהות ישראלית לא יוכל להשתתף בבחירות לכנסת ישראל, כאן החוק חל רק על אזרח ישראלי.

עד היום המועצות התנהלו ע"י ועדות ממונות שבחרו נציגי משרד הפנים, רוב בעלי המקצועות הבכירים הם ישראלים שמגיעים מהכפרים ומהערים בגליל ובכרמל וממקומות אחרים בארץ.

עו"ד חיים הנתיב

במספר מועצות ראש המועצה תושב המקום שמתמנה או נבחר ע"י שלטונות הביטחון בלבד ובאישור שר הפנים.

אחד הבכירים שעובד בישובי רמת הגולן, אמר לנו: "המועצות מתנהלות טוב מאוד, יש לנו גביית ארנונה שמגיעה ל70 אחוז, המועצות מתחזקות ומפעילות את רשת המים והחשמל והתושבים נהנים מאוד משירות מעולה מכל הבחינות, עבור השירות הזה הם משלמים לפי צריכה והמועצות משלמות לחברת חשמל וחברת מקורות".

הבכיר הוסיף ואמר: "אין ברמת הגולן חלוקת שטחים בין התושבים".

עו"ד חיים נתיב שמחכה בינתיים לתשובתו של שר הפנים אלי ישי לפנייתו, מדוע לא מתקיימות בחירות למועצות הדרוזיות ברמת הגולן, יכול ללמוד את השטח טוב יותר ולהבין עד כמה התושבים רוצים מאוד שהם ינהלו את עצמם והמועצות שלהם.

אחד האזרחים אמר לנו: "אני מודע טוב למה ישראל לא קיימה בחירות בישובים שלנו, כי ישראל פוחדת שראש מועצה יעבוד לטובת סוריה ולא לטובת ישראל ומדינת ישראל לא מעודדת התפתחות האיזור, כל מה שקורה ברמת הגולן מכל הבחינות זה בזכות התושבים ולא בזכות המדינה שלא נתנה ולא נותנת כלום".

מגדל שמס

"קיים חוסר תיאום בין השלטון המקומי לצרכים של האזרחים, תושבים מעידים על מחסור רב בהרבה מוסדות כמו הרווחה, בית לקשיש, מועדון נכים ועוד הרבה מאוד דברים".

ברמת הגולן ישנם 5 כפרים דרוזיים והם

מג'דל שמס כפר שוכן למרגלות החרמון, ומספר תושביו עומד על 9000 איש, כולם דרוזים, מקורם של חלק מהתושבים במקום הוא מדלית אל כרמל, תושבים שברחו מדלית אל כרמל בשנת 1846 לאחר סכסוך עם התושבים המוסלמים בכרמל, רובם חזרו לדליה וחלקם נשארו להתגורר במג'דל שמס.

בכפר מסעדה מתגוררים כ 4000 תושבים, כולם דרוזים.

הכפר בוקעאתא מתגוררים בו כ 6000 דרוזים.

הכפר עין קיניה בין מסעדה לבניאס. גרים בו כ-2000 תושבים, כולם דרוזים.

 

{YouTubeVideo id=IdFfJRXBuU8}

תגובות

4. ש לפני 9 שנים
"המדינה שלא נתנה כלום"
3. מדליה לפני 9 שנים
תחליטו לאיזה צד
2. אמין לפני 9 שנים
מה רע בועדה ממונה?
1. צפוני לפני 9 שנים
דרישות צודקות

מומלצים